• Top Stories

    Ήξεις-αφήξεις από Καμμένο: Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν είμαι απερχόμενος υπουργός Άμυνας

    • NewsRoom


    Σε διαφορετικό κλίμα από την χθεσινή τοποθέτηση στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας κινήθηκε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Βουλή, όπου συζητείται κεκλεισμένων των θυρών η τροπολογία για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής η ΝΔ, δια του Κωνσταντίνου Τασούλα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

    «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» απάντησε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Οι Επιτροπές συνεδριάζουν παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Λίγο νωρίτερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες. Σε λίγη ώρα -μετά την συνεδρίαση των επιτροπών στην Βουλή- συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, όπου ίσως ξεκαθαρίσει η κατάσταση και οι προθέσεις του Πάνου Καμμένου.

    Κατά την κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, χαρακτήρισε τη διαδικασία απαράδεκτη, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να γίνει σε χρόνους-εξπρές: «Πράγματι, κύριε υπουργέ, έχετε πει ότι προτίθεσθε να παραιτηθείτε αν προχωρήσει κάτι. Άρα, είναι απορία μου πώς γίνεται, ενώ τελείτε υπό παραίτηση, να φέρνετε τέτοια τροπολογία που αφορά 230 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνοντας ότι υπήρχε χρόνος να γίνει αυτή η συζήτηση και τον Φεβρουάριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Καμμένος αποχαιρέτησε τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων: «Θα πράξω αυτό που είναι σωστό»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Καμμένος είναι σε απόγνωση, ο Τσίπρας έχει βρει τους 151



    ΣΧΟΛΙΑ