• ΥΓΕΙΑ

    Ισραήλ: Αποτελεσματικότητα 86% παρέχει η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 60 ετών

    • NewsRoom
    Pfizer: Αναμένεται έγκριση από FDA για παιδιά 5 έως 11 ετών

    ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Η τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer /BioNTech κατά της Covid διαπιστώθηκε ότι έχει αποτελεσματικότητα 86% σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε η Maccabi Health Services, ένας από τους τέσσερις οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ, επικαλούμενη στοιχεία χιλιάδων μελών της.

    Η Maccabi Health Services, η οποία καλύπτει περί το ένα τέταρτο του ισραηλινού πληθυσμού των 9,3 εκατομμυρίων, συνέκρινε τα αποτελέσματα 149.144 ατόμων άνω των 60 ετών που έλαβαν τρίτη δόση του εμβολίου τουλάχιστον επτά ημέρες πριν με τα αποτελέσματα 675.630 ατόμων που έχουν λάβει μόνο δύο δόσεις του εμβολίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

    «Το εμβόλιο απέδειξε και πάλι την αποτελεσματικότητά του», δήλωσε ο δρ Ανατ Εκκα Ζοχάρ, επικεφαλής της έρευνας.

    «Έδειξε επίσης προστασία απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα. Η τριπλή δόση είναι η λύση για την αντιμετώπιση της παρούσας αναζωπύρωσης».

    Από τα 149.144 άτομα που εμβολιάσθηκαν με την τρίτη δόση, εντοπίσθηκαν μόνο 37 περιστατικά θετικά στον κορονοϊό, σε σχέση με τα 1.064 θετικά περιστατικά που εντοπίσθηκαν στην ομάδα των 675.630 ατόμων που είχαν λάβει δύο δόσεις.

    «Η χορήγηση τριών δόσεων έχει ως αποτέλεσμα υψηλή προστασία κατά τόσο της προσβολής όσο και της σοβαρής νόσησης», κατέληξε ο επικεφαλής της έρευνας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Στις αρχές Σεπτεμβρίου η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου στην Ελλάδα
    Κορονοϊός: Απαιραίτητη η μάσκα σε υπαίθρια φεστιβάλ και συναυλίες στο Λος Άντζελες
    F1: Ακυρώθηκε το Ιαπωνικό GP λόγω πανδημίας!



    ΣΧΟΛΙΑ