ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διαφώνησαν ανακρίτρια και εισαγγελέας για το εάν μπορεί να διαταχθεί νέα προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη για τους 2 νέους βιασμούς που σήμερα απολογήθηκε.
Η ανακρίτρια εξέφρασε την άποψη ότι δεν χωρεί δεύτερη προφυλάκιση (κάτι που θα σημάνει προσωρινή κράτηση του σκηνοθέτη πέραν των 18 μηνών) καθώς οι νέες κατηγορίες αφορούν την ίδια υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκε τέλη Φλεβάρη.
Αντίθετα ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις, διαφορετικές ασκηθείσες ποινικές διώξεις για αυτό και ζήτησε σε βάρος του Λιγνάδη να εκδοθεί δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης.
Τη λύση της διχογνωμίας θα δώσει τις επόμενες ημέρες το δικαστικό συμβούλιο.
Ούτως ή άλλως ο σκηνοθέτης επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς ισχύει η προφυλάκιση που του είχε επιβληθεί για τους πρώτους 2 βιασμούς.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια αν επιβληθεί στον κατηγορούμενο δεύτερη προφυλάκιση, το ανώτατοι όριο κράτησης του μέχρι να γίνει η δίκη του μπορεί να φτάσει τους 24 μήνες.
Διαβάστε επίσης
Νέα απολογία Λιγνάδη: «Στρατευμένοι» οι δύο νέοι μάρτυρες, βλέπει «πολιτικές σκοπιμότητες»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Παπαγιάννης (Novartis): Το 97% των δεδομένων υγείας παραμένει αναξιοποίητο – Το νέο στοίχημα της εταιρείας
- Νίκος Παπαθανάσης στο mononews: Η Ελλάδα δεν θα απολέσει ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τέλος Μαΐου ξεκινά το νέο «Ανακαινίζω»
- Ο Τσίπρας και το πολιτικό σύνδρομο της Στοκχόλμης
- Οι ιταλικές φρεγάτες Bergamini, οι γαλλικές FDI, η μάχη για τα νέα υποβρύχια και η προμήθεια μεταγωγικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.