• ΥΓΕΙΑ

  Υπό εξέταση η ακύρωση του πιστοποιητικού για εμβολιασμένους που νόσησαν

  • NewsRoom
  πιστοποιητικό

  Πηγή: healthstories.gr


  Υπό εξέταση βρίσκεται από την κυβέρνηση, το ενδεχόμενο να ακυρώνεται προσωρινά το πιστοποιητικό εμβολιασμού πλήρως εμβολιασμένων πολιτών που ωστόσο νόσησαν με κορονοϊό, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

  Το πιστοποιητικό θα ακυρώνεται έως την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης του πολίτη, που εκδίδεται 14 ημέρες μετά την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες

  Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς επανέλαβε ότι οι ανεμβολίαστοι για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης απαιτείται μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

  Ερωτηθείς για το τι γίνεται με όσα άτομα, τα οποία είναι εμβολιασμένα πλήρως και βρίσκονται θετικά στην COVID-19, κυκλοφορούν κανονικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους μέχρι να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης, απάντησε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε αυτές τις περιπτώσεις.

  Όσον αφορά για την απουσία από την εργασία όσων νοσούν και την αποζημίωση από τους εργοδότες τόνισε ότι θεωρείται νόμιμη από τη στιγμή που υπάρχει βεβαίωση με μοριακό ή rapid τεστ.

  Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για τους ανεμβολίαστους για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

  Σημείωσε ακόμα ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες.

  Ανέφερε ακόμα ότι τα self test των παιδιών δηλώνονται κανονικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

  Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

  Πηγή: healthstories.gr

  Διαβάστε επίσης:

  33.716 νέα κρούσματα, 70 θάνατοι και 639 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

  Παραλλαγή Όμικρον: Τα διαφορετικά συμπτώματα σε εμβολιασμένους με 1, 2 ή 3 δόσεις και σε ανεμβολίαστους  ΣΧΟΛΙΑ