• City Stories

    Υπερπανσέληνος: μετά από 68 χρόνια το πιο φωτεινό φεγγάρι (video)


    Μια μαγική εμπειρία ετοιμάζει το …φεγγάρι τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου: την “υπερπανσέληνο”. Το φεγγάρι θα είναι κατά 30% φωτεινότερο και 14% μεγαλύτερο από ότι το έχουμε συνηθίσει.

    Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που έχει να συμβεί εδώ και 68 ολόκληρα χρόνια. Το σύμπαν μας ετοιμάζει στις 14 Νοεμβρίου ένα μαγευτικό σόου, καθώς η σελήνη πρόκειται να βρεθεί πολύ πιο κοντά στη Γη απ’ ό,τι τα τελευταία 68 χρόνια και η πλευρά της προς τα εμάς θα φωτίζεται πλήρως από τον ήλιο.

    Ο συνδυασμός αυτών των δύο σπάνιων συνθηκών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της «περιγείου συζυγίας» ή αλλιώς υπερ-πανσελήνου, το οποίο υπόσχεται να μας προσφέρει ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

    Σύμφωνα με τον Guardian, η υπερπανσέληνος της Δευτέρας αναμένεται να είναι κατά 30% φωτεινότερη από μια τυπική πανσέληνο. Θα απέχει 225.623 μίλια από τη Γη (όταν η μέση απόστασή της είναι 238.855 μίλια) και το μέγεθός της θα εμφανίζεται περίπου κατά 14% μεγαλύτερο σε εμάς.

    Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε το φαινόμενο, αναφέρουν οι ειδικοί, είναι να κατευθυνθείτε σε μια εξοχική περιοχή με ελάχιστα φώτα. Ωστόσο, ακόμη κι αν έχει συννεφιά, μην στενοχωριέστε: η επόμενη φορά που θα εμφανιστεί το φαινόμενο δεν είναι και τόσο μακριά (με τα αστρονομικά δεδομένα), αφού θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε την υπερπανσέληνο μόλις σε 18 χρόνια, την 25η Νοεμβρίου του 2034.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αμερικανοί πρόεδροι σε ελληνικό έδαφος. Από τον “Άικ” στον Ομπάμα (video&pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ο νέος έρωτας της Charlize Theron είναι … πολύ ζόρικος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε 2.129 χρόνια ο Δήμος Φυλής θα έχει ξεχρεώσει! Σε 166 το Μαρούσι…



    ΣΧΟΛΙΑ