• Top Stories

    Η ΝΔ γκρεμίζει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης

    • NewsRoom


    Στο (σύντομο;) δρόμο προς την κάλπη τα μαχαίρια έχουν ήδη βγει και η κόντρα γίνεται άγρια. Στο στόχαστρο της ΝΔ έχει μπει το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των αδελφών του πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τεχνική εταιρία «Δίοδος», που ανήκει στα αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη και Ζαννέτ, φέρεται να έχει κάνει ευνοϊκή ρύθμιση χρεών για δάνειο ύψους 243.544 ευρώ. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Δημήτρης Τσίπρας είχε υποβάλει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα.

    Η ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του πρωθυπουργού και αναρωτήθηκε, ανάμεσα στα άλλα, «σε ποια χώρα θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη ο αδερφός του πρωθυπουργού;» ισχυριζόμενη ότι ο Δημήτρης Τσίπρας ωφελήθηκε από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

    Από την πλευρά του το Μαξίμου έκανε λόγο για κατά παραγγελία πόλεμο λάσπης και ζήτησε να εμφανιστούν στοιχεία, αλλιώς θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για συκοφαντία.

    Ο δε δικηγόρος του Δημήτρη Τσίπρα, Γιάννης Μαντζουράνης διευκρίνισε ότι ουδέποτε το δικαστήριο αποφάνθηκε επί της ουσίας της υπόθεσης, άρα δεν υπήρξε καταδικαστική απόφαση, ώστε να τεθεί θέμα εφαρμογής του νόμου Παρασκευόπουλου.

    «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας επισημαίνεται ότι για να επιβληθεί ποινή και να μην εκτιθεί, προϋποτίθεται η κήρυξη της ενοχής του κατηγορουμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Δημητρίου Τσίπρα το δικαστήριο δεν ερεύνησε την ουσία της υπόθεσης, δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και συνεπώς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή, αφού εδέχθη ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και δεν προχώρησε σε κρίση ούτε για την ενοχή ούτε για την ποινή. Άρα ουδέποτε επεβλήθη ποινή , η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες και συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαντζουράνης.

    Το θέμα με τα αδέλφια του κ. Τσίπρα έλαβε ευρείες πολιτικές διαστάσεις, καθώς διατυπώθηκαν επικριτικά σχόλια και από άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Ενδεικτικά, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι κάποιοι επέστρεψαν στην «κανονικότητα» και τους ρυθμίζουν τα δάνεια, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού απέρριψε το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απάντηση του δικηγόρου Ι. Μαντζουράνη σε ΝΔ για την υπόθεση Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Δημοκρατία: Νέα πυρά εξαπέλυσε για την υπόθεση του αδελφού του Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ