ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι μισοί απρόθυμοι να εμβολιαστούν με εμβόλια κατά του κορονοϊού άνθρωποι στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους αλλάξει γνώμη ώστε να εμβολιαστούν, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Ισπανία, με επικεφαλής τον Τζέφρι Λάζαρους του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Scientific Reports, ανέλυσαν δειγματοληπτικά στοιχεία για 6.037 ενήλικες Αμερικανούς, από τους οποίους περίπου ο ένας στους πέντε (21,4%) ήταν απρόθυμος να εμβολιαστεί κατά της Covid-19.
Από αυτούς τους διστακτικούς ή απρόθυμους, οι μισοί δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να τους πείσει το παραμικρό για να εμβολιαστούν.
Η πλειονότητα ανέφερε ως βασικό λόγο άρνησης την ανησυχία για την ασφάλεια των εμβολίων. Ένα 13% είπε ότι η συμβουλή από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή στενό φίλο πιθανώς θα μπορούσε να τους μεταπείσει, ενώ το 9% ότι μία θετική γνώμη από τον οικογενειακό γιατρό τους θα μπορούσε να τους επηρεάσει θετικά.
Η απροθυμία εμβολιασμού είναι μεγαλύτερη σε όσους έχουν συντηρητικές πολιτικές απόψεις, μικρότερο οικογενειακό εισόδημα, εργάζονται εκτός σπιτιού και δεν έχουν αρρωστήσει από κορονοϊό προηγουμένως.
Μολονότι το 82% συμφώνησαν ότι η Covid-19 είναι επικίνδυνη απειλή για την υγεία, το 18% δεν πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι της νόσου είναι μεγαλύτεροι από εκείνους των εμβολίων. Το 15% δεν πιστεύουν ότι το εμβόλιο μπορεί, πράγματι, να αποτρέψει τη λοίμωξη Covid-19.
Από την άλλη πλευρά, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών από την κυβέρνηση.
Σήμερα, περίπου το 20% των ενηλίκων στις ΗΠΑ παραμένουν πλήρως ανεμβολίαστοι, άρα -με βάση και τα ευρήματα της έρευνας- ο «σκληρός» πυρήνας των αρνητών είναι περίπου οι μισοί από αυτούς, δηλαδή ένα 10%.
Διαβάστε επίσης:
Εμβόλια: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους άνω των 18 ετών
Ο άτυπος διοικητής του ΕΟΠΥΥ, ο αγχωμένος Πλεύρης και το χάπι της MSD που πάει πίσω τα εμβόλια
Λυγίζει το ΕΣΥ, αυξάνονται οι βαριές νοσηλείες, πάνω από 87% η κάλυψη στις ΜΕΘ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έξαλλος ο Παύλος Μαρινάκης για τη Σοφία Μητσοτάκη: «Η τοξικότητα και το μίσος τους δεν έχουν όρια»
- Axios: Σχέδιο Μακρόν για τερματισμό του Πολέμου στον Λίβανο – Η Βηρυτός να αναγνωρίσει το Ισραήλ
- Bloomberg: Φόβοι για περαιτέρω αναταραχή στο πετρέλαιο λόγω απεργιών στο Ιράν
- Ιράκ: Ανεστάλη η λειτουργία του διυλιστηρίου Λανάζ στο Ερμπίλ μετά από επίθεση με drone
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.