• sports

    Η Ιταλία νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης – Νίκησε στα πέναλτι την Αγγλία

    • NewsRoom


    Η Ιταλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς νίκησε στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ την Εθνική ομάδα της Αγγλίας, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Ντοναρούμα, σε έναν τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι.

    Η Αγγλία ξεκίνησε τον αγώνα πιο δυνατά, αιφνιδιάζοντας την Ιταλία στο δεύτερο μόλις λεπτό, με τον Σο να πετυχαίνει το 1-0. Η Ιταλία προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Αγγλία αμύνθηκε αποτελεσματικά, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους.

    Η Ιταλία ξεκίνησε πιο δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, με τον Μαντσίνι να αποφασίζει να παίξει χωρίς καθαρό φορ, κίνηση που μπέρδεψε τους Άγγλους. Τελικά στο 67o λεπτό ο Μπονούτσι έφερε στα ίσα το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε 1-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ.

    Πέναλτι

    Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι.

    Ο Μπεράντι ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι για την Ιταλία, ενώ ο Κέιν ισοφάρισε σε 1-1 για την Αγγλία.

    O Πίκφορντ κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Μπελότι, ενώ ο Μαγκουάιρ έδωσε το προβάδισμα με 1-2 στην Αγγλία. Ο Μπονούτσι ισοφάρισε σε 2-2.

    Ο Ράσφορντ, ο οποίος είχε μπει στα τελευταία λεπτά του αγώνα για τη διαδικασία των πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ντοναρούμα.

    Ο Μπερναρντέσκι πέτυχε το 3-2 για την Ιταλία με εκτέλεση στο κέντρο.

    Ο Σάντσο, ο οποίος είχε και αυτός μπει στα τελευταία λεπτά για την διαδικασία τον πέναλτι απέτυχε να νικήσει τον Ντοναρούμα, με την Ιταλία να έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη διαδικασία με τον Ζορζίνιο. Ωστόσο ο Πίκφορντ κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Ιταλού, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες των Άγλλων.

    Τελευταίος παίκτης για την Αγγλία, προκειμένου να μπορέσει να ισοφαρίσει, ήταν ο Σάκα. Ωστόσο, ο Ντοναρούμα είπε για μια ακόμα φορά «στοπ», στέλνοντας την Ιταλία στην κορυφή της Ευρώπης και αφήνοντας για μια ακόμα φορά χωρίς τίτλο την Αγγλία.



    ΣΧΟΛΙΑ