Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Μόνο τρία κράτη της Ευρωζώνης είχαν χαμηλότερες αναπτυξιακές επιδόσεις από τις ελληνικές στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σε ετήσια βάση, στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 ήταν 1,8% (έναντι επίδοσης 2,5% στο πρώτο τρίμηνο), όταν κατά μέσο όρο η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ήταν 2,1% το ίδιο διάστημα.

Ουραγός στην Ευρωζώνη ήταν η Δανία (με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,6%, αλλά ανακάμπτοντας από ύφεση) και ακολουθεί η Ιταλία που βιώνει ισχυρές αναταράξεις με 1,2% και η Γαλλία με 1,7%.

Η Κύπρος, αντιθέτως, παρουσίασε ανάπτυξη 3,9%, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωζώνης μπορεί να ενισχυθεί όταν ενταχθούν και τα στοιχεία πχ της Ιρλανδίας η οποία κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους αναπτύχθηκε με ρυθμό 10%.

Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% έναντι ανόδου 0,2% στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί οι αγορές πετροβολούν τη μεταμνημονιακή βιτρίνα του Αλέξη Τσίπρα