ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας, εξήγησε με επιστολή του στη FIFA ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Μετά τα γεγονότα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ραγδαίες, με την Κυβέρνηση να αποφασίζει την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.
Στο κείμενο του κ. Βασιλειάδη αναφέρονται ως αιτίες για τη διακοπή του πρωταθλήματος η εισβολή του οπλισμένου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του χθεσινού ντέρμπι, αλλά και η γενικότερη ταραγμένη κατάσταση, που επικρατούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα στις τελευταίες αγωνιστικές.
Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:
«Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς κάναμε τεράστια πρόοδο μαζί, ώστε να θεσπίσουμε νέους κανονισμούς σχετικά με τη διαφάνεια, την ευθύνη και τις αυστηρές τιμωρίες. Παρ’ όλα αυτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο διάγει τεταμένους καιρούς εδώ και μερικά παιχνίδια, με το τελευταίο παράδειγμα να σημειώνεται χθες, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος παρουσίασε πολυάριθμες φωτογραφίες του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ι. Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο.
Γι’ αυτόν τον λόγο, βασισμένοι στα χθεσινά γεγονότα, καθώς και σε διάφορα συμβάντα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγωνιστικών, είμαι αναγκασμένος να προβώ στην απόφαση διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να διασφαλίσω την ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυστηρή προειδοποίηση της FIFA: Λάβετε άμεσα μέτρα, αλλιώς ετοιμαστείτε για GREXIT
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στην 24 Media: Αποχωρεί πλήρως από το «Έθνος» – «Μένει» ο Σαββίδης (upd)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε το ένταλμα σύλληψης του Ιβάν Σαββίδη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Saab: Ρεκόρ παραγγελιών και κερδών από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη – Έκκληση για κοινές προμήθειες όπλων
- ΗΠΑ: Mega ενεργειακά deals ύψους $60 δισ. στο Ιράκ – Τι σχεδιάζουν BP και ConocoPhillips
- Τράπεζα της Ελλάδος: Aυξήθηκε το ταμειακό έλλειμα το α’ εξάμηνο 2026
- Νέα αποχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται και ο Κόκκαλης μετά από Γεροβασίλη και Καλαματιανού – Έμεινε με 12 βουλευτές

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.