• Top Stories

    Γκιώνης στο Sigmalive: «Στο κύκλωμα βιασμών εμπλέκεται Κύπριος από γνωστή οικογένεια»

    • NewsRoom
    Ηλίας Γκιώνης

    Ηλίας Γκιώνης


    Στην εκπομπή του Sigmalive «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον βιασμό της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Γκιώνης ανέφερε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και άτομα από την Κύπρο και συμπλήρωσε ότι σήμερα θα αποστείλει στον Γενικό Εισαγγελέα επιστολή με όσα στοιχεία έχει.

    Μάλιστα, ο κ. Γκιώνης ανέφερε ότι εμπλέκεται άτομο από την Κύπρο «που είναι γνωστής οικογένειας και κρατάει αρκετές γενιές».

    Όπως εξήγησε, η έρευνά του γίνεται μέσα από ένα απλό κινητό και αυτό που έχει στην κατοχή του είναι ονόματα και συμβάντα. «Είμαι περήφανος που βοήθησα έστω και λίγο» είπε.

    Ερωτηθείς αν υπάρχουν Κύπριες θύματα είπε ότι στο παρόν στάδιο δεν έχει έχει τέτοια στοιχεία. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος αν χρειαστεί να ταξιδέψει και στην Κύπρο και στη Θεσσαλονίκη αν χρειαστεί προκειμένου να καταθέσει στοιχεία.

    Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δέχεται απειλές ενώ είπε πως κανένας δεν του παρέχει προστασία πέραν του κόσμου, που ενδιαφέρεται για τον ίδιο.

    Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία μέχρι στιγμής. Δόθηκαν οδηγίες για διερεύνηση των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Θα υπάρξει επικοινωνία με τις ελλαδικές Αρχές μέσω Interpol για να διαφανεί αν διαπράχθηκαν οποιαδήποτε αδικήματα στην Κύπρο», ανέφερε.

    Δηλώσεις έκανε και η υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία είπε ότι η επιστολή του κ. Χριστοφίδη κοινοποιήθηκε και στην ίδια, μίλησε με τον αρχηγό και θα γίνει έρευνα.

    «Η Δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, δεν έχουν σχέση τα ονόματα έχει σχέση να δούμε κατά πόσο υπάρχει υπόθεση», απάντησε η Στέφη Δράκου σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στις καταγγελίες εμπλέκονται ηχηρά ονόματα.



    ΣΧΟΛΙΑ