• Top Stories

    dpa: O Ερντογάν ενημέρωσε τη Μέρκελ πως δέχεται να ξεκινήσει ο διάλογος με την Ελλάδα μετά τις 23 Αυγούστου

    • NewsRoom

    Ο Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ


    «Εργαζόμαστε ώστε οι εμπλεκόμενοι να μπουν σε διάλογο, ο οποίος θα συμβάλει να βρούμε λύση για αυτό το θέμα», ανέφερε μετά το τέλος της έκτακτης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μαας.

    «Οι προκλήσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν – ούτε οι τουρκικές γεωτρήσεις», ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

    Σύμφωνα με τους Γερμανούς πολιτικούς αναλυτές, η χώρα αλλά και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ ανησυχούν πως η επιβολή μέτρων στην Τουρκία θα έχει επιπτώσεις στη συνεργασία για το προσφυγικό. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, η καγκελάριος Μέρκελ επιχείρησε να μεσολαβήσει, ζητώντας την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA, ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ενημερώσει κατά την επικοινωνία του με την Άνγκελα Μέρκελ μια μέρα πριν την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ, πως έχει δεχτεί την πρόταση της καγκελαρίου για εκκίνηση διαλόγου με την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Oruc Reis στις 23 Αυγούστου. Για τον λόγο αυτό φαίνεται πως η Γερμανία δεν θέλησε να υπάρχει έντονη καταδίκη της Τουρκίας στο κείμενο συμπερασμάτων της χθεσινής συνεδρίασης, ούτε να υπάρχει αναφορά στη συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας.



    ΣΧΟΛΙΑ