• ΥΓΕΙΑ

    Γερμανία: Επιβεβαιώθηκε και τρίτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον

    • NewsRoom


    Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εντοπίσει συνολικά τρία κρούσματα κορονοϊού που φέρουν την νέα παραλλαγή Όμικρον έπειτα από την επιβεβαίωση ενός ύποπτου κρούσματος στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης.

    “Η αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα-το ύποπτο κρούσμα που έγινε χθες το πρωί γνωστό φέρει την παραλλαγή Όμικρον”, έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στην Έσση.

    Χθες ο ίδιος είπε ότι η νέα παραλλαγή είχε εντοπιστεί σε έναν επιβάτη που είχε φθάσει από την Νότια Αφρική στην Έσση, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης.

    Επιπλέον χθες υγειονομικοί αξιωματούχοι στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας εντόπισαν δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον.

    Περιορισμοί στις αερομεταφορές από την Νότια Αφρική τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ καθώς η χώρα χαρακτηρίστηκε περιοχή παραλλαγής ιού.

    Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς στη Γερμανία από την Νότια Αφρική και ακόμη και αν αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

    Η νέα παραλλαγή έχει προκαλέσει συναγερμό στη Γερμανία, η οποία όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αγωνίζεται για να περιορίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας με ραγδαία αύξηση νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Νότια Αφρική: Ήπια συμπτώματα εμφανίζουν μέχρι τώρα τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

    Βρετανία: Την επέκταση του εμβολιασμού με τρίτη δόση συζητά η κυβέρνηση

    Ολλανδία: 13 θετικά κρούσματα με παραλλαγή Όμικρον μεταξύ ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική



    ΣΧΟΛΙΑ