• Top Stories

    Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Τι θα στοιχίσει στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών

    • NewsRoom


    Τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από την εφαρμογή της Συμφωνία των Πρεσπών παρουσιάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε κείμενο που συνοδεύει το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη.

    Το ΓΛΚ επισημαίνει, χωρίς όμως να αποτιμά σε νούμερα, το κόστος από την αναβάθμιση της διπλωματικής παρουσίας της Ελλάδας στην γειτονική χώρα στο πλαίσιο της αναβάθμισης των διμερών σχέσεων τους.

    Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

    • Θα προκληθεί δαπάνη από την εν γένει υλοποίηση της συμφωνίας (συνεργασία των μερών στους μνημονευόμενους τομείς κ.λπ.), η οποία θα υλοποιείται σταδιακά (σύναψη επιμέρους διμερών συμφωνιών, έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων κ.λπ.).
    • Θα επέλθει δαπάνη από τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδος σε συναντήσεις της διεθνούς ομάδας ειδικών, για την επίλυση ζητημάτων πού πηγάζουν από τις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες.
    • Θα προκληθεί δαπάνη από τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδος σε συναντήσεις της Κοινής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.
    • Θα επέλθει δαπάνη από τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδος σε συναντήσεις της Κοινής Υπουργικής Επιτροπής για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συνεργασίας μεταξύ των μερών, στους τομείς της οικονομικής εταιρικής σχέσης και την ως εκ τούτου κάλυψη των εξόδων μετακίνησης (ημερήσια αποζημίωση, έξοδα διανυκτέρευσης και εισιτήρια) των ελλήνων εκπροσώπων και των εξόδων φιλοξενίας των εκπροσώπων των Σκοπίων κατά περίπτωση.
    • Θα προκληθούν έξοδα από την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων σε Πρεσβεία και του Γραφείου Προξενικών, Οικονομικών και Εμπορικών Συμφερόντων Μοναστηρίου σε Γενικό Προξενείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Δείτε όλο το νομοσχέδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε η διαφήμιση της Συμφωνίας των Πρεσπών-Το video του Αλέξη Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ