• Top Stories

    Γαβρόγλου: Δεσμεύσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις – Χιλιάδες διορισμοί εκπαιδευτικών

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


    Για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, αλλά με τον βαθμό του απολυτηρίου, δεσμεύτηκε εκ νέου ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

    «Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη Λυκείου και την έχει ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο» ανέφερε.

    Ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε και χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, λέγοντας: «Προχωρούμε στον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία. Οι 4.500 μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν το 2019 στην ειδική αγωγή».

    Πρόσθεσε ότι οι διορισμοί θα γίνουν με σεβασμό στις συνταγματικές επιταγές. «Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την επιταγή για αξιοκρατία και ισότιμη πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς όμως να παραγνωρίζεται η προϋπηρεσία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας για να προσθέσει ωστόσο ότι «δεν θα υπακούσουμε στους λαϊκισμούς της επετηρίδας». Σημείωσε δε ότι θα διοριστούν και 600 εκπαιδευτικοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις από το 2008.

    Τέλος ανέφερε ότι θα ιδρυθούν διετή προγράμματα σπουδών για επαγγελματικά πιστοποιητικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γαβρόγλου: Εκτός διδακτέας ύλης ο Μακεδονικός Αγώνας.. «για να μην κουράζονται οι μαθητές»!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αισιόδοξος δηλώνει ο Γαβρόγλου μετά την ενημέρωση στο Φανάρι



    ΣΧΟΛΙΑ