• Top Stories

    Γαλλία: Όλοι ήξεραν τα “άρρωστα” σχέδια του 19χρονου που έσφαξε τον ιερέα (video)

    • NewsRoom


    Μόλις μια ημέρα μετά τη τραγική δολοφονία του 86χρονου ιερέα στη Νορμανδία της Γαλλίας συνεχίζουν και έρχονται στο φως στοιχεία που συγκλονίζουν. Οι νέες πληροφορίες για την ζωή του 19χρονου τζιχαντιστή συγκλονίζουν.

    killer france

    Συγκεκριμένα, ο 19χρονος δράστης Ο Αντέλ Κερμίς, εισέβαλε μαζί με τον, εξίσου 19χρόνο συνεργό του Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Π, στην εκκλησία της Rouen κρατώντας σε καθεστώς ομηρίας τον ιερέα, πιστούς και μοναχές πριν τελικά αποκεφαλίσουν τον άτυχο ιερέα Jacques Hamel.

    gallia omhria

    Σύμφωνα με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του η πράξη αυτή ήταν μια «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί, ενώ συνεχίζουν χαρακτηρίζοντας τον «ανόητο» και ισχυρίζονται πως επηρεαζόταν εύκολα.

    «Ο Αντέλ δεν είχε πολλά στο μυαλό του, δεν ήταν πολύ έξυπνος και δεν είχε πετύχει πουθενά», δήλωσε στο Nouvel Observateur ένας άνθρωπος που τον γνώριζε, ενώ επισημαίνεται πως ακόμα και από το τζαμί της περιοχής Saint-Etienne-du-Rouvray, τον είχαν απομακρύνει, αφού ο ιμάμης ενημερώθηκε για τις απόπειρες του 19χρονου να μεταβεί στη Συρία.

    gallia

    «Όλοι γνώριζαν ότι το παιδί αυτό ήταν ωρολογιακή βόμβα. Ήταν πολύ περίεργο», είπε γνωστός της οικογένειας του Κερμίς.

    Γείτονας του δήμιου μιλώντας στη Le Figaro είπε ότι ο 19χρονος παρουσίαζε «εμφανή σημάδια ψυχικής διαταραχής», προσθέτοντας: «Ήταν τρελός, μιλούσε στον εαυτό του».

    Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Le Parisien αναφέρει ότι ο Κερμίς πρόσφατα είχε ζητήσει χρήματα από γνωστούς του. Όταν, όμως, οι περισσότεροι από αυτούς αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν, για τον Κερμίς έγιναν αυτομάτως «άπιστοι».

    gallia

    Σε αντίθεση με όλα αυτά ένας στενός φίλος καταθέτει υποστηρίζοντας πως “η αδελφή του, οι γονείς του, εγώ, κάναμε τα πάντα για να προσπαθήσουμε να τον αποτραβήξουμε. Προσπάθησα να του μιλήσουμε. Του είπα να σταματήσει και ότι ήμουν εκεί αν χρειαζόταν κάποιον να μιλήσει εκτός της οικογένειάς του. Μου απάντησε ‘ναι, εντάξει, έχεις δίκιο’. Αλλά ήταν σαν να βρισκόταν μέσα σε μία φούσκα”.

    Την ίδια ώρα, οι συμμαθητές του τον περιγράφουν «ανόητο» που δεν ήταν καλός στα μαθήματα, ενώ γνώριζαν για τα “άρρωστα” σχέδια του πλάνα.

    killer

    Από την άλλη, η μητέρα του σε παλαιότερες δηλώσεις της στην ίδια εφημερίδα είχε εξηγήσει ότι ο γιος της όταν προσπάθησε να ταξιδέψει στη Συρία “είχε πει ότι οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να εξασκήσουν τη θρησκεία τους με ηρεμία στη Γαλλία. Μιλούσε με λόγια που δεν ήταν δικά του. Ήταν σαν μαγεμένος, σαν σε αίρεση”.

    Τότε, μάλιστα, είχε τονίσει ότι παρά τις εκκλήσεις της στις γαλλικές αρχές να του τοποθετηθεί ηλεκτρονικό βραχιολάκι το αίτημά της είχε απορριφθεί, προσθέτοντας: “Ευτυχώς καταφέραμε να τον πιάσουμε δύο φορές. Αν είχε πάει στη Συρία, θα είχε ξεγράψει το γιο μου. Θέλω να ξέρω ποιος μπέρδεψε το γιο μου. Δεν ξέρουμε σε ποιον να στραφούμε για βοήθεια”.

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/o-apolitos-tromos-aftos-ine-o-logos-pou-gallia-apoteli-ton-proto-stocho-tou-isis/61431

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/stathakis-minima-sigkratimenis-esiodoxias-gia-marinopoulo/64145



    ΣΧΟΛΙΑ