• Κοινωνία

    Φωτιά στη Φωκίδα: Νεκρός ο 70χρονος χειριστής της μπουλντόζας

    • NewsRoom


    Nεκρός βρέθηκε ο 70χρονος χειριστής της μπουλντόζας, που έπεσε σε γκρεμό, στην Ερατεινή Φωκίδας ενώ βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς.

    Το τραγικό συμβάν συνέβη γύρω στις 11:00 το πρωί. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στο LamiaReport την ώρα που το τεράστιο μηχάνημα κινούνταν από το νεκροταφείο της Ερατεινής προς το χωριό Μηλιά, κοντα στη θέση Αμυγδαλιά βρέθηκε στο γκρεμό.

    Η μπουλντόζα μετά την εκτροπή τούμπαρε και σταμάτησε στη μέση της πλαγιάς, μετά από τριάντα μέτρα περίπου.

    Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, είχε πάει κοντά στο χωριό του την Αμυγδαλιά για να βοηθήσει στις φωτιές.

    «Ήθελε να βοηθήσει. Ήταν άνθρωπος της προσφοράς, Δεν μπορούσε να βλέπει τη φωτιά και να μην τρέξει να βοηθήσει, παρά την ηλικία του….», είπε στο LamiaReport ένας από τους κατοίκους της περιοχής.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση του 70χρονου χειριστή που είναι εγκλωβισμένος στην καμπίνα του μηχανήματος, χωρίς να έχει ζωτικά σημεία.

    Στο σημείο του τραγικού συμβάντος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Πύραρχος Αντώνης Μίχας, ο οποίος είναι επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων στη Φωκίδα, που είχε και το συντονισμό της επιχείρησης.

    Τον απεγκλωβισμό και την ανάσυρση της σορού του άτυχου 70χρονου έκανε η Ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ που πήγε από τη Λαμία με επικεφαλής τον Αντιπύραρχο Χρήστο Πλουμάκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Εύβοια: Απειλούνται τα χωριά Γαλατσώνα, Αβγαριά, Ασμίνι – Κοντά στην Ιστιαία η φωτιά

    Θεσσαλονίκη: Εμπρησμούς στο Δήμο Θέρμης καταγγέλλει ο δήμαρχος

    Πυρκαγιές: Παραγγελία Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το ενδεχόμενο εμπρησμών



    ΣΧΟΛΙΑ