• Top Stories

    Ερώτηση Κικίλια για την ένταξη χιλιάδων αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας


    Ερώτηση στη Βουλή για την ένταξη 43.000 αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες-εξπρές, ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

    Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει πως «δεν είναι τουλάχιστον κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται, ενώ επίκεινται εκλογές. Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας αποτελεί κορυφαία πράξη και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει εγγράψει ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το Βρώμικο Χρήμα όλες οι αγοραπωλησίες ακινήτων από αλλοδαπούς στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καυγάς στη Βουλή για την απόφαση Κοντονή να απονείμει χάρη και ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπό ληστή!



    ΣΧΟΛΙΑ