• Top Stories

    Ερντογάν: Προετοιμάζεται για αναμέτρηση στο Αιγαίο με στόλο υποβρυχίων!

    • NewsRoom


    Την αλλαγή της θαλάσσιας ισχύος στον τομέα των πολεμικών υποβρυχίων στο Αιγαίο, επιχειρεί το καθεστώς Ερντογάν με την έναρξη εργασιών για την κατασκευή του πρώτου «τουρκικού» υποβρυχίου, (γερμανικής τεχνογνωσίας) το οποίο θα ενταχθεί στο στόλο ως TCG Murat Reis.

    Σε μια περίοδο συνεχών επεισοδίων μεταξύ της τούρκικης πλευράς και της Ελλάδας στα Ίμια και μετά την τοποθέτηση ραντάρ  ώστε να παρακολουθούνται οι θαλάσσιες κινήσεις των πλοίων, οι Τούρκοι ετοιμάζουν την κατασκευή του νέου τύπου υποβρυχίου κλάσης MURAT REIS στα ναυπηγεία του Golcuk το 2018 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2021.

    Σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως από τουρκικό δημοσίευμα, η Τουρκία περιβάλλεται από θάλασσα και από τις τρεις πλευρές, για αυτό ετοιμάζεται ένας αρκετά μεγάλος στόλος ενισχύοντας την κυριαρχία της χώρας κάθε μέρα. Το υποβρύχιο Murat Reis θα είναι ο τρίτος νέος τύπος εγχώριας κατασκευής υποβρυχίων με την τελετή να πραγματοποιείται την Κυριακή. Πάντως, μέχρι σήμερα το πλεονέκτημα ισχύος  στα υποβρύχια του Αιγαίου  κατείχε η Ελλάδα καθώς πρόσφατα προστέθηκαν αναβαθμισμένα σκάφη στο λιμενικό.

    Τα τέσσερα επόμενα πολεμικά πλοία που έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν είναι τα εξής: TCG Istanbul (F-515) / TCG Izmir (F-516) / TCG Izmit (F-517) / TCG Icel (F-518).

    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υποβρύχιο TCG Murat Reis μπορεί να φτάσει τα 250 μέτρα βάθος και θα δύναται να είναι κάτω από το νερό για 3 εβδομάδες. Συνολικά η Άγκυρα διαθέτει 13 υποβρύχια. Πρόκειται για τις κλάσεις Atılay-class 209/1200, Preveze-class 209T1/1400 και Gür-class 209T2/1400.

    Ο Ταγίπ Ερντογάν τραβώντας το σχοινί για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εδραίωνει στο κόμμα του και στους πολίτες την ιδέα για θαλάσσια κυριαρχία σε Αιγαίο και Ν.Α Μεσόγειο, λαμβάνοντας υπόψη εγκαίρως, την ανάγκη για διεξαγωγή επιχειρήσεων σε ανοικτές θάλασσες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ