• Top Stories

    Έρευνα για την πρόσβαση στην παραλία ζήτησε ο Κοντονής μετά τις φονικές πυρκαγιές

    • NewsRoom
    Σταύρος Κοντονής

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής


    Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε σήμερα παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

    Παράλληλα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα, αναμένεται να καλέσει ιδιοκτήτες ακινήτων για να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές οικοδομικές άδειες, αλλά και στελέχη των τοπικών Πολεοδομιών για να απαντήσουν εάν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για αυθαίρετα κτίσματα.

    Στην εισαγγελέα Γνεσούλη έχουν ήδη δώσει καταθέσεις οι δήμαρχοι Ραφήνας, Μαραθώνα και Ωρωπού, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης. Κατάθεση αναμένεται να δώσει και ο επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαλτάκος.

    Όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις από συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στους δήμους πετά το μπαλάκι των ευθυνών για τα αυθαίρετα η Περιφέρεια Αττικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας και δράσεις για τα αυθαίρετα εξέτασε το Υπουργικό Συμβούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ