• Top Stories

    Επίθεση στο Λονδίνο: Πληροφορίες για δεύτερο νεκρό

    • NewsRoom


    Δύο πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσε ένας άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου, σύμφωνα με βρετανικά μέσα.

    Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών αφού προηγουμένως τραυμάτισε με μαχαίρι τουλάχιστον πέντε άτομα.

    Όπως ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, Νιλ Μπασού, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει επισήμως αναλάβει τις έρευνες για το περιστατικό, τονίζοντας ότι «διατηρούμε ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς οποιοδήποτε κίνητρο».

    Όπως είπε, στην επίθεση έχουν τραυματιστεί αρκετά άτομα, αλλά δεν επιβεβαίωσε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, ούτε τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

    «Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες», συνέχισε ο Μπάσου.

    «Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε.

    Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν οι αστυνομικές περιπολίες σε όλο το Λονδίνο αλλά και στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

    H αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες του περιστατικού ώστε να διευκολύνουν την έρευνα.

    Αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες

    Ο Einer Orn, που βρισκόταν κοντά στη γέφυρα, είπε στο BBC ότι έτρωγε το μεσημεριανό του όταν ξαφνικά είδε κάποια περιπολικά να φτάνουν στο σημείο. Δήλωσε, μάλιστα, ότι άκουσε δύο δυνατούς ήχους που θύμισαν πυροβολισμούς, ωστόσο θα μπορούσαν να είναι και πυροτεχνήματα.

    «Μερικά λεπτά αργότερα άκουσα και άλλους πυροβολισμούς και άνθρωποι άρχισαν να απομακρύνονται τρέχοντας από τη γέφυρα. Σταμάτησαν και τα λεωφορεία….» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο Τζορτζ Ρόμπερτς, ένας μεταφραστής ο οποίος βρισκόταν στη γέφυρα τη στιγμή της επίθεσης, είπε ότι ένας άνδρας έτρεξε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και όρμησε στο κεντρικό διαχωριστικό για να εμποδίσει τον δράστη, μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους. «Εμείς τρέξαμε μακριά αλλά φαίνεται ότι τον αφόπλισε. Απίστευτη γενναιότητα», είπε.

     



    ΣΧΟΛΙΑ