• Κοινωνία

    Διπλή επίθεση αντιεξουσιαστών σε εκδηλώσεις της ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (upd)

    • NewsRoom


    Επίθεση από αγνώστους πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού, όπου γινόταν εκδήλωση παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια και της Όλγας Κεφαλογιάννη. Την ίδια ώρα, αναρχικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούταν επίσης συγκέντρωση της ΝΔ, με παρόντες τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο ευρωβουλευτή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος και ήταν από τους ομιλητές της εκδήλωσης.

    Τα επεισόδια στην Αθήνα ξεκίνησαν όταν περίπου 20 άτομα, τα οποία βγήκαν από το Πάντειο, πέταξαν κροτίδες στους άντρες ασφαλείας που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε δύο αυτοκίνητα. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο πανεπιστήμιο, εκμεταλλευόμενοι το άσυλο. . Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των κουκουλοφόρων ήταν να εισβάλλουν στο χώρο της εκδήλωσης, πράγμα που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.

    Η εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα» λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί της Λ. Συγγρού 103. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας Νικόλαος Μακρόπουλος, ο οποίος ανήκει στον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος στηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μακρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

    Το ένα αυτοκίνητο που υπέστη ζημιές ανήκει στον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, Νότη Μηταράκη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

    Σε διπλανό ξενοδοχείο, την ίδια ώρα, πραγματοποιούσε εκδήλωση η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία ενημερώθηκε για τα γεγονότα από τον κ. Μηταράκη.

    «Πήγα πεζός σε διπλανό ξενοδοχείο όπου η κυρία Παπακώστα είχε μία κομματική της εκδήλωση, την πλησίασα και την ενημέρωσα γι’ αυτό που συμβαίνει και η ίδια απάντησε “θα ενημερώσω”», ανέφερε.

     

    Αντ. Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του Τσίπρα.

    Εξερχόμενος της εκδήλωσης ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε λακωνικά στους δημοσιογράφους: «Αυτή είναι η Ελλάδα του Τσίπρα»!

    «Η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο της καθημερινής ζωής στην Αθήνα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, εξερχόμενος της εκδήλωσης. «Μετά τα σπασίματα στη Βουκουρεστίου την περασμένη εβδομάδα, το σημερινό επεισόδιο στην οικία του αμερικανού πρέσβη, έρχονται στη λεωφόρο Συγγρού σε έναν μεγάλο χώρο με αστυνομία έξω, σε μία εκδήλωση που είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πολλοί βουλευτές για να τιμήσουμε τον κ.Νίκο Μακρόπουλο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στη χώρα μας. Δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, γι’ αυτό χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή».

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε με τη σειρά της ότι η Αθήνα είναι στο έλεος μιας ομάδας που δρα ανενόχλητη και η κυβέρνηση τής κλείνει το μάτι.

    «Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε», δήλωσε ο κ.Νίκος Μακρόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη.

    «Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι από το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν οτι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα…», έγραψε στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας. 



    ΣΧΟΛΙΑ