• Κοινωνία

    «Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Δείτε τη γιάφκα με τα καλάσνικοφ στο Χολαργό (pics)

    • NewsRoom


    Δίπλα στο σπίτι εισαγγελέα φαίνεται να είχαν στήσει τη γιάφκα τους τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που έχει ξεκινήσει από χθες η Αντιτρομοκρατική.

    Όπως αποκαλύπτουν κάτοικοι του Χολαργού, δεν είχαν καταλάβει τίποτα και δεν παραξενεύτηκαν με την παρουσία των αστυνομικών, καθώς στο διπλανό σπίτι κατοικεί εισαγγελέας. «Δεν τους ρώτησα τίποτα γιατί μένει μια εισαγγελέας εδώ και νόμιζα ότι φύλαγαν την εισαγγελέα», δήλωσε στους δημοσιογράφους κάτοικος του Χολαργού.

    Στο διαμέρισμα φαίνεται να κατοικούσε κυρίως ο 45χρονος άνδρας που έχει συλληφθεί μαζί με έναν 41χρονο και τη σύντροφό τους, μια 39χρονη γυναίκα. Μάλιστα, ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα αμέσως μετά τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο, ενώ ο 45χρονος δεν είχε συλληφθεί ποτέ, όμως ηταν ανερχόμενο πρόσωπο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης και ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο τα όπλα στο Χολαργό.

     

    Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν μεταφέρει τον οπλισμό που βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ των οποίων το καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιήσει η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» για δυο επιθέσεις κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και μια στην πρεσβεία του Μεξικό, από άλλο διαμέρισμα – γιάφκα στην Κυψέλη.

    Στο στόχαστρο από την αστυνομία

    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους στις 12-2-2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου.

     

     

    Ο 46χρονος, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, στις 26 Αυγούστου 2019.

    Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στο κτίριο δεν ήταν τυχαία, καθώς ο 46χρονος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.



    ΣΧΟΛΙΑ