• Top Stories

    Ένας επιχειρηματίας εξομολογείται: Ο απρόβλεπτος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. To Ελληνικό και οι 4 (η και παραπάνω) τηλεοπτικές άδειες

    Lloyd Blankfein. Ετών 65. CEO Goldman Sachs

    To αγαπημένο ρολόι του επικεφαλής της Goldman Sachs Lloyd Blankfein.


    Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι απρόβλεπτη. Ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι η επόμενη κίνησή της, και πάντα εκεί που πιστεύεις πως μπορείς να προβλέψεις την επόμενη κίνηση, σε αιφνιδιάζει με τον πιο θεαματικό τρόπο. Κάποιες φορές είναι όλα θέμα τακτικής. Αλλά συνήθως είναι απλώς επειδή πρόκειται για μία αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση, με μία αμήχανη συγκατοίκηση στην εξουσία δύο πολύ διαφορετικών μεταξύ τους κομμάτων και με στελέχη τα οποία ακροβατούν μεταξύ φαιδρότητας και ασχετοσύνης.

    Χαρακτηριστική περίπτωση; Όπως λέει κορυφαίος  στο mononews.gr “Η παραχώρηση του Ελληνικού στη Lamda Development. Για χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε εναντίον της επένδυσης, υποστηρίζοντας ότι ολόκληρος ο χώρος του παλιού αεροδρομίου πρέπει να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο. Όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά συμφωνήθηκε η παραχώρησή του, φώναζε ότι το τίμημα ήταν πολύ χαμηλό και η συμφωνία ήταν σε βάρος του Δημοσίου – απειλούσε μάλιστα να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

    Προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας τόνιζε με έμφαση στους ψηφοφόρους του που παραληρούσαν ότι το Ελληνικό δεν πωλείται. Και πριν από δύο μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε τη συμφωνία για την παραχώρηση του Ελληνικού, αποθεώνοντας τον εαυτό της για το πόσο ευνοϊκή είναι αυτή η συμφωνία!”

    Hellinikon8

    tsakalotos

    Και εκεί που μπορεί κάποιος να σκέφτηκε ότι «να, επιτέλους κατάλαβαν το λάθος τους, είδαν το φως το αληθινό», ήρθε το υπουργείο Πολιτισμού να τα ανατρέψει όλα, με την πρόθεσή του να ανακηρύξει σχεδόν όλη την περιοχή του παλιού αεροδρομίου… αρχαιολογικό χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο την υλοποίηση της μεγαλόπνοης επένδυσης του Ελληνικού! Ποιος να το περίμενε ότι θα έβρισκε κανείς μία τόσο εξωφρενική δικαιολογία για να υποστηρίξει τις ιδεοληψίες του…  “Προφανώς όμως η πρόθεση αυτή θα μείνει στα χαρτιά. Τίποτα δεν πρόκειται να γινει. Ήταν ένα από γνωστά κόλπα” λέει ο ίδιος o επιχειρηματίας.

    Μετά τον υπουργό Πολιτισμού την σκυτάλη αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποιος είναι έτοιμος να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αδειοδότηση του καζίνο στο Ελληνικό, με τη δρομολόγηση του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού – άλλη μία ενέργεια που ο «παλιός» ΣΥΡΙΖΑ θα θεωρούσε προκλητική και απαράδεκτη, αλλά ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο κορυφαίο επιχειρηματία που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του “Ένα άλλο θέμα στο οποίο οι παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι παροιμιώδεις, είναι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ήδη προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αλλάξουν το τηλεοπτικό τοπίο, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στους παραδοσιακούς καναλάρχες. Παραδόξως, ήταν ίσως η μοναδική προεκλογική υπόσχεση που φάνηκαν αποφασισμένοι να κρατήσουν (μαζί με αυτήν για επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών): με μπροστάρη το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, η κυβέρνηση ανέθεσε στο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (το ποιο;) να εκπονήσει μία μελέτη για το πόσα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας «χωράει» η Ελλάδα, δίνοντας η ίδια τα στοιχεία βάσει των οποίων βγήκε ο αριθμός που ήθελαν στο Μαξίμου: Ο αριθμός 4.” εξηγεί ο ίδιος.

    Νίκος Παππάς
    Νίκος Παππάς. Υπουργός Επικρατείας

    Και εκεί που λες ότι «τελείωσε, πάνε αυτά που ξέραμε στην τηλεόραση, θα αλλάξουν όλα», έρχονται τα πάντα να ανατραπούν από μία δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Κουρουμπλή, που με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί τελικά να δοθούν και περισσότερες από τέσσερις άδειες!

    «Στη ζωή ποτέ μην λες ποτέ», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του υπουργού – και πράγματι, με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό ισχύει στο έπακρο…

    Βέβαια ο κ. Κουρουμπλης είναι τελείως αναρμόδιος να αποφασίσει για κάτι τέτοιο αλλά το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποδείξει ότι όταν θέλουν να αλλάξει λίγο κάποια πράγματα που δεν τους βολεύει πάντα βάζει κάποιον αναρμόδιο να ρίξει την πρώτη τουφέκια. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι υπουργοί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    Ο ίδιος παράγοντας είπε στο mononews.gr ” Μην εκπλαγείτε εάν οι άδειες γίνουν 5, 6 η και περισσότερες. Αφού τελείωσε το Mega τα υπόλοιπα θα τα βρούμε”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pia-ine-mistiriodis-eteria-pou-tha-diekdikisi-tileoptiki-adia/67278

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/giorgos-ikonomou-mpelades-tous-danistes-tis-ocean-rig/67271



    ΣΧΟΛΙΑ