• Οικονομία

    Εκτός ορίων η εισπρακτική φρενίτιδα: Αντιμέτωποι με 3.700 παράβολα οι πολίτες

    • NewsRoom


    Η εισπρακτική φρενίτιδα του κράτους εξελίσσεται σε μεγάλο βραχνά για τον Έλληνα πολίτη καθώς πέραν των υπέρογκων φόρων έρχεται αντιμέτωπος με «βροχή» παραβόλων προς πάσα χρήση. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση των κρατικών ταμείων, εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων.

    Περισσότερα από 3.700 είναι τα παράβολα «δια πάσαν χρήσιν», προσθέτοντας στο ταμείο 250 εκατ. ευρώ ανά έτος, ενώ υπολογίζοντας επιπλέον και δεκάδες άλλα τέλη και ειδικούς φόρους εγχώριας επινόησης, τα έσοδα εκτοξεύονται σε δισ. ευρώ.

    Ενδεικτικά μόνο για την αγροτική παραγωγή ή τυποποίηση υπάρχουν 250 κωδικοί με γκάμα … παραβόλου από 500 ευρώ έως 1000 ευρώ, υπάρχει παράβολο για την πιστοποίηση γνώσεως ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων, άλλο για βαμβακοπαραγωγούς που εγγράφονται στον κατάλογο παραδοσιακών ποικιλιών, παράβολο επίδειξης γραπτών Πανελληνίων Εξετάσεων … Ειδικό τέλος που ανέρχεται σε 460 ευρώ απαιτείται για την έγκριση σύνδεσης συστήματος συναγερμού, ενώ η απομύζηση των πολιτών περνάει και από εκατοντάδες διαφορετικά παράβολα που κατατίθενται κατά καιρούς για τη διεκπεραίωση υποθέσεων σε πολλά υπουργεία.

    Με πληροφορίες από «Καθημερινή»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σταύρος Θεοδωράκης: Ζώ στη χώρα του Ριχάρδου, όπου άνθρωποι με χαμόγελο του Joker υπόσχονται τα πάντα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Prem Watsa: Αν θέλετε ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ακολουθήστε φιλικές πολιτικές προς τις επιχειρήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκεχειρία 90 ημερών στον «εμπορικό πόλεμο» ΗΠΑ-Κίνας συμφώνησαν οι Ντ. Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ



    ΣΧΟΛΙΑ