• Κοινωνία

    Τρομοκρατικός συναγερμός στην Ουτρέχτη: Πληροφορίες για πυροβολισμούς σε πολλά σημεία της πόλης (pics)

    • NewsRoom


    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί από πυροβολισμούς μέσα σ’ ένα τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Την ίδια ώρα σύμφωνα με το επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ουτρέχτης που μίλησε στο Reuters, περιστατικά με πυροβολισμούς έχουν σημειωθεί και σε άλλα σημεία της πόλης.

    Το θύμα είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του ANP που μετέβη επιτόπου. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την αστυνομία, η οποία ανέφερε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

    Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται την αστυνομία, δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος για την επίθεση.

    Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές.

    Επίσης αύξησε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης.

    «Πυρά στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. Διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σ’ ένα τραμ» και πως έχουν αναπτυχθεί ιατρικά ελικόπτερα.

    Η αστυνομία δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες για το επεισόδιο και δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιουστ Λανσάγκε είπε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

    Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

    Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, μια στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απάτη εις βάρος επιχειρηματία με πλαστή επιταγή 20.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει το νόμο περί οπλοκατοχής η Νέα Ζηλανδία μετά το μακελειό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Facebook: Κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο του μακελειού στη Ν.Ζηλανδία μέσα σε 24 ώρες από την επίθεση!



    ΣΧΟΛΙΑ