• Top Stories

    «Έκρυβαν» παράνομα όπλα… σε πάμπερς! – Στα “νύχια” του ΣΔΟΕ οι λαθρέμποροι

    • NewsRoom

    Σέρρες, Λαθρέμποροι


    Στα “δίχτυα” του ΣΔΟΕ πιάστηκαν λαθρέμποροι στις Σέρρες, οι οποίοι μετέφεραν μεγάλη ποσότητα οπλισμού που αναγραφόταν ως συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη. Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Σερρών εντόπισαν τη μεγάλη ποσότητα όπλων και φυσιγγίων, έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν σε φορτηγό που προερχόταν από τη Βουλγαρία. Μετά τον εντοπισμό του οπλισμού, συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, κατασχέθηκε το φορτηγό, ενώ ο Έλληνας παραλήπτης των κατασχεθέντων εμπορευμάτων συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης.

    ΣΔΟΕ

    Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσης του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

    Ειδικότερα, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (X-RAY), εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια), ήτοι 20 περίστροφα- πιστόλια γκαζιού – αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

    Σε βάρος των εμπλεκομένων, υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ σε διαδηλωτές στο Υπουργείο Παιδείας (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην υπόθεση Λαγούδη: «Τη σκότωσαν και τη μετέφεραν στο πίσω κάθισμα»



    ΣΧΟΛΙΑ