• Top Stories

    Σοκ στην υπόθεση Λαγούδη: “Τη σκότωσαν και τη μετέφεραν στο πίσω κάθισμα”

    • NewsRoom
    μεσολόγγι


     

    Συγκεκριμένα στην εκτενή αναφορά του ο σύμβουλος της οικογένειας  κάνει λόγο για σωρεία λαθών και παραλείψεων κατά την πρώτη αυτοψία που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Αγρινίου.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στα συμπεράσματα της έκθεσης:

    “Η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες, πάντως περισσότερους του ενός, με ανθρωποκτόνο σκοπό, για άγνωστο λόγο (κίνητρο), που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτια επαγγελματικό τρόπο, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες των ανακριτικών αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος».

    Η αποτύπωση του ως άνω ίχνους στη μπλούζα έγινε πιθανόν κατά την απομάκρυνση του θύματος από τη θέση αυτή. Επίσης τα χέρια του θύματος βρέθηκαν σε στάση «πυγμάχου».

    Εξάλλου όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία διακρίνεται από τη διαφορά χρωμάτωσης του δέρματος ελαφρά κάμψη του δεξιού καρπού του χεριού της προς τα έσω ακριβώς στο σημείο που εφάπτονταν κατά το διάστημα εκπομπής εξαιτίας της φωτιάς θερμικής ακτινοβολίας, το μανίκι της μπλούζας με το χέρι. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε κατά το χρόνο μετακίνησης του θύματος και την τοποθέτησή του στο πίσω κάθισμα ίσως δε όμως και στη συστολή των μυών λόγω νεκρικής ακαμψίας. Εκτιμώ την πρώτη περίπτωση ως την πιθανότερη”.

    «Κάποιος άνοιξε την πόρτα»

    Τέλος σημαντικό στοιχείο στην εξιχνίαση της υπόθεσης για τον μοιραίο θάνατο της 44χρονης, ο Ανδριανό Γκουρμπάτσης κάνει λόγο ότι στηνέκθεση αυτοψίας της Ασφάλειας Αγρινίου αναφέρεται η παρουσία αιθάλης στο αυτοκίνητο πάνω από την πόρτα του οδηγού και στον ουρανό στο ίδιο ύψος. Πράγμα που “δείχνει” πως ενώ η φωτιά ήταν στη φάση της κατάσβεσης της, λόγω έλλειψης οξυγόνου, άνοιξε για κάποιο λόγο η πόρτα του οδηγού από άτομο άλλο εκτός της αδικοχαμένης Ειρήνης.

    «Αν άνοιγε σε άλλη χρονική στιγμή δηλαδή μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και ενώ ήταν σε ανάπτυξη και μέχρι να αυτοσβεστεί θα εισερχόταν στην καμπίνα οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα με αποτέλεσμα να μετατραπεί η ατελής καύση του πετρελαίου σε πλήρη καύση και ως εκ τούτου την εμφάνιση ευρείας έκτασης καταστροφικών αποτελεσμάτων στο αυτοκίνητο μέχρι και ολική καταστροφή αυτού και την απανθράκωση του θύματος, γεγονός που δεν συνέβη.

    Αν λοιπόν  άνοιξε η πόρτα από την Ειρήνη Λαγούδη σημαίνει ότι ήθελε να απομακρυνθεί από το αναφλεγέν αυτοκίνητο με σκοπό να σωθεί ενώ θα είχε εξέλθει από το αυτοκίνητο και δεν θα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Αν όμως την πόρτα άνοιξε άλλο άτομο, αυτό είναι και ο δράστης του εμπρησμού με πρόθεση έχοντας ανθρωποκτόνο σκοπό που εν τέλει πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με κατά τρόπο οργανωμένο και επαγγελματικό προκειμένου να σκηνοθετηθεί ο θάνατός της ως αυτοχειρία».

     



    ΣΧΟΛΙΑ