• Top Stories

    Έκλεβαν ηλεκτρονικές συσκευές, τις πωλούσαν μέσω Facebook!

    • NewsRoom
    φεισμπουκ


    Εγκληματική ομάδα που έκλεβε ηλεκτρονικές συσκευές από αλυσίδα καταστημάτων και αναζητούσε αγοραστές για τα κλοπιμαία μέσω σελίδας στο Facebook εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

    Συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένας 45χρονος ημεδαπός για παράβαση του ν. περί όπλων, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις ημεδαποί συνεργοί τους, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

    Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 15-1-2019, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν εννέα ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένας 46χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή. Αναζητούνται επιπλέον τέσσερις ημεδαποί συνεργοί τους.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από το τέλος του έτους 2018, είχαν συστήσει συμμορία αποτελούμενη τουλάχιστον από 13 άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (απενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας των προϊόντων), διέπρατταν κλοπές από αλυσίδα καταστημάτων εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογικών προϊόντων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

    Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

    Σε έρευνα που έγινε σε έξι (6) οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τα χρηματικά ποσά των -1.100- ευρώ και των -35- δολαρίων Η.Π.Α, δύο (2) κάρτες γραφικών, δύο (2) tablet , έξι (6) κινητά τηλέφωνα, ένα (1) πιστόλι και δύο (2) γεμιστήρες.

    Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μια (21) περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων δεκαοκτώ (18) στην Αττική, μια (1) στην Πάτρα και δύο (2) στη Θεσσαλονίκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: Αυτή είναι η 20χρονη σύντροφος του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Πού και πότε θα «χτυπήσει»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ούρλιαζε από τους πόνους ο πρίγκιπας Φίλιππος μετά το τροχαίο



    ΣΧΟΛΙΑ