• Κοινωνία

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τον θάνατο 25χρονου με αναπηρία σε κέντρο αποθεραπείας στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom

    Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου


    Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει το μεσημέρι της Παρασκευής η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τον  θάνατο του 25χρονου φιλοξενούμενου του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί βία υπό συνθήκες που προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες.

    Η κα Μιχαηλίδου αναμένεται να μεταβεί στις 13.00 το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο , όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Αντιεισαγγελέα Ανηλίκων.

    Η Yφυπουργός, με την ανωτέρω μηνυτήρια αναφορά της, θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, καθώς και τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το εάν στην εν λόγω δομή συντελέστηκαν έτερες πράξεις κακοποίησης του 25χρονου ή και τυχόν άλλων φιλοξενουμένων και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.

    Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς θα ακολουθήσουν δηλώσεις της Υφυπουργού.

    Διαβάστε επίσης

    Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίξαμε 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

    Δίκη για απαγωγή 10χρονης – Φυλάκιση 21 ετών και 7 μηνών στην 34χρονη, ένοχος και ο συγκατηγορούμενος της – Τι ανέφερε στην απολογία της η απαγωγέας

     



    ΣΧΟΛΙΑ