Κοινωνία

Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας στο Κάιρο

  • NewsRoom
Νίκος Κάτσικας

Νίκος Κάτσικας, δημοσιογράφος


Θύμα δολοφονίας έπεσε ο Έλληνας δημοσιογράφος, Νίκος Κάτσικας στο Κάιρο.

Ο 56χρονος δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αίγυπτο, συνεργάτης της ΕΡΤ επί σειράν ετών και κυπριακών δικτύων, αγνοείτο επί αρκετές ημέρες.

Η σορός του εντοπίστηκε στο σπίτι και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Η αστυνομία συνέλαβε έναν διανομέα φαγητού, που γνώριζε το θύμα πριν τη δολοφονία, ανέφερε στην εφημερίδα Al Ahram δικαστική πηγή, σύμφωνα με την οποία το κίνητρο πιστεύεται ότι ήταν η ληστεία.

Ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο, ο Κάτσικας ίδρυσε την εφημερίδα Φως στο Κάιρο και εξέδιδε τη μηνιαία έκδοση του Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου στην Αλεξάνδρεια, ενώ ήταν και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καϊρου.

«Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο Νικόλαο Κάτσικα, έναν άνθρωπο που αγαπούσε τη δουλειά του, τους Αιγυπτιώτες Έλληνες και την Αίγυπτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Από τη μεριά του, το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει σε ανακοίνωση: «Συντετριμμένη από την αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου μας, Νίκου Κάτσικα, η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ τον αποχαιρετά και εκφράζει σύσσωμη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Ο εκλιπών υπήρξε σταθερά για πολλά χρόνια βασικός συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, αποτελώντας έτσι το συνδετικό κρίκο με την πατρίδα για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο του δημοσιογράφου μέσω ανάρτησης στο Twitter:

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα, στην Αίγυπτο εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι οι Αρχές των δύο χωρών βρίσκονται σε επαφή.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα. Οι προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές για την διερεύνηση του θλιβερού αυτού συμβάντος».

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος: Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για τη δολοφονία του Άλκη

Δολοφονία 19χρονου: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με τα οχήματα των δραστών λίγο πριν την επίθεση

Αττική: Κλειστοί δρόμοι και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών λόγω κακοκαιρίαςΣΧΟΛΙΑ