• Κοινωνία

    Δολοφονία Τοπαλούδη: Αρνούνται το βιασμό οι τρεις κατηγορούμενοι-Διαμαρτύρονται για το διασυρμό τους

    Ελένη Τοπαλούδη, η άτυχη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο

    Ελένη Τοπαλούδη, η άτυχη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο


    Αρνούνται τις κατηγορίες για βιασμό οι τρεις νεαροί που κλήθηκαν να απολογηθούν για το σενάριο, που τους θέλει να ασέλγησαν στην Ελένη Τοπαλούδη, το 2017.

    Μετά την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που ζήτησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι τρεις νέοι -ηλικίας 19,22 και 23 ετών- που κατηγορούνται για το βιασμό της δολοφονημένης κοπέλας, ένα χρόνο πριν τον τραγικό επίλογο στην υπόθεσή της, οδηγήθηκαν την Τρίτη στην Ασφάλεια Ρόδου. Εκεί, κλήθηκαν να καταθέσουν έγγραφες εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες του βιασμού, της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της παράνομης βίας.

    Κατηγορηματική άρνηση δήλωσαν οι νεαροί στις έγγραφες εξηγήσεις τους

    Οι τρεις νέοι, υπό τη συνοδεία του συνηγόρου υπεράσπισής τους, κ. Βασίλη Καβουριού, αρνήθηκαν κατηγορηματικά και τις τρεις κατηγορίες που τους βαραίνουν.

    Οι τρεις κατηγορούμενοι, με καταγωγή από τη Μάσαρη, κατηγορούνται, ουσιαστικά, ότι βίασαν την Ελένη Τοπαλούδη και ότι κατέγραψαν τις πράξεις τους σε βίντεο, με τα οποία την εκβίαζαν. Η οικογένειά της μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδέονται τα βίντεο αυτά με τα όσα έγιναν τη μοιραία βραδιά.

    Υπενθυμίζεται ότι, φίλη της Ελένης Τοπαλούδη είχε καταθέσει ότι όντως η άτυχη φοιτήτρια είχε πέσει θύμα βιασμού δύο χρόνια νωρίτερα και ότι, αν και είχαν πάει να καταγγείλουν το βιασμό, ουσιαστικά τις έδιωξαν από το ΑΤ, λέγοντάς τους ότι δεν μπορεί να το αποδείξει πλέον, καθώς είχαν περάσει κάποιες μέρες.

    Τι υποστηρίζουν για τις κατηγορίες οι 3 νεαροί και τα παράπονα για το δημόσιο διασυρμό τους

    Οι νεαροί κατηγορούμενοι, προσπαθώντας να αντικρούσουν τις κατηγορίες σε βάρος τους, υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε βιασμός, αλλά ερωτική συνεύρεση, με τη θέληση της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία αντιλαμβανόταν πλήρως τι συνέβαινε. Σχετικά, με το βίντεο, προσπάθησαν να δικαιολογηθούν, υποστηρίζοντας ότι ο ένας εκ των τριών το έκανε για πλάκα, ενώ στη συνέχεια το διέγραψαν και μάλιστα έδειξαν το κινητό και στην άτυχη φοιτήτρια, προκειμένου να το επιβεβαιώσει.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι οι νεαροί, στις έγγραφες εξηγήσεις τους, διαμαρτυρήθηκαν, διότι εμφανίζονται ως βιαστές και ως συνδεόμενοι με τη δολοφονία της, με αποτέλεσμα να υφίστανται ένα καθημερινό κοινωνικό εκφοβισμό και να έχει καταστραφεί η ζωή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δολοφονία Τοπαλούδη: Kατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους υπόπτους του ομαδικού βιασμού της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία Τοπαλούδη: Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δολοφονία Τοπαλούδη: Στην ασφάλεια Ρόδου για κατάθεση τρεις νεαροί που φέρεται να τη βίασαν



    ΣΧΟΛΙΑ