• Ροή Ειδήσεων

    Δύο συλλήψεις για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Σε δύο συλλήψεις -ενός 23χρονου και ενός 24χρονου- για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία τα ξημερώματα της Δευτέρας, προέβη η αστυνομία. Οι δράστες, περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μπογιές, καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

    Η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές από τις οποίες οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 24χρονο. Tα άλλα οχτώ άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους εμπλέκουν στην επίθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, οι δύο συλληφθέντες δεν είναι «καταγεγραμμένοι» από την αστυνομία ως μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, αλλά οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, που κάνουν την προανάκριση, εκτιμούν, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν, ότι έχουν σχέση με την «παρέμβαση», ενώ επίσης έχουν σε βάρος τους αποφάσεις για τροχαία παράβαση και άλλα μικροαδικήματα.

    Λίγο αργότερα, ο Ρουβίκωνας με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και ανέφερε μεταξύ άλλων,

    «Ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν».

    Δείτε την ανάρτηση:

    https://www.facebook.com/rouvikonas/posts/2124947037818194

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πολιτική τρικυμία: Χωρισμένοι στα δύο οι ΑΝΕΛ, αβέβαιο το μέλλον της συγκυβέρνησης

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέθανε ο εκδότης Στρατής Φιλιππότης



    ΣΧΟΛΙΑ