• Top Stories

    Δήλωση-έκπληξη από Μεϊμαράκη για την υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Βαγγέλης Μεϊμαράκης


    Σχόλια έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι η πρόταση να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα είναι τιμητική για την χώρα.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ρωτήθηκε για την πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε -πολύ προσεκτικά- ότι «η δημοσιοποίηση της πρότασης εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα.

    » Όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ έχει αναλύσει εκτενώς τη θέση της κι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Βουκουρεστίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε επισπεύδουσα χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Λειτούργησε μονομερώς, χωρίς να επιδιώξει εθνική συνεννόηση που ήταν και η απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

    Στην ίδια συνέντευξη και αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2020, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε: «Ο σημαντικός και καθοριστικός ρόλος που διαδραμάτισε ο κ. Παυλόπουλος στην κρίση του 2015 έχει αναγνωριστεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας: «Είμαι κατά το αφηγήματος περί ‘προοδευτικού’ Προέδρου Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρχει επιθετικός προσδιορισμός που να δίνει στίγμα στον Πρόεδρο»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεϊμαράκης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δημιουργήσει εξελίξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεϊμαράκης: Και η γιαγιά μου να ήταν πρωθυπουργός τον Αύγουστο του 2018, θα βγαίναμε από τα μνημόνια



    ΣΧΟΛΙΑ