Κοινωνία

Δίκτυο Aegean Cuisine: Νέος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για την ένταξη/παραμονή τους

Aegean Cuisine


Συνεχίζεται από το Επιμελητήριο Κυκλάδων η ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine θεωρώντας ότι στις παρούσες συνθήκες μπορεί να αποδειχθεί ένα ακόμη πιο χρήσιμο εργαλείο για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το δίκτυο Aegean Cuisine, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει ως στόχο την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας, με πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης αλλά ταυτόχρονα και της σύγχρονης εκδοχής της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας τα εστιατόρια-μέλη του.

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοίνωσε την έναρξη του νέου κύκλου επιτόπιων επιθεωρήσεων σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης στις Κυκλάδες που επιθυμούν την ένταξη ή την παραμονή τους στο δίκτυο Aegean Cuisine.

Η πρόσκληση απευθύνεται στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά στο δίκτυο, ενώ για τα ήδη υφιστάμενα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine δεν απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης.

Σε περίπτωση όμως που κάποιο υφιστάμενο μέλος δεν επιθυμεί να είναι πλέον μέλος του δικτύου, οφείλει να αποστείλει γραπτή ενημέρωση προς το επιμελητήριο προκειμένου να εξαιρεθεί από τη διαδικασία και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες αφαίρεσης του ειδικού σήματος.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 20 Ιουλίου 2020, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://bit.ly/2ITuIb0. Σημειώνεται ότι για την ένταξη των νέων επιχειρήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει αριθμού πρωτοκόλλου.

Οι επιτόπιες επιθεωρήσεις, τόσο στις νέες όσο και στις υφιστάμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να παραμείνουν στο δίκτυο, θα ολοκληρωθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μετά το στάδιο της αρχικής αξιολόγησης, η επιχείρηση θα δεχτεί συνολικά 1 ή 2 επιτόπια/ες επιθεώρηση/εις από εξουσιοδοτημένη ομάδα που θα αποτελείται από τουλάχιστον δύο γευσιγνώστες και έναν τεχνικό εμπειρογνώμονα.

Οι γευσιγνώστες και ο τεχνικός εμπειρογνώμονας μπορεί να εμφανισθούν ταυτόχρονα ή σε διαφορετικούς χρόνους. Για τη διεξαγωγή της επιθεώρησης θα εκπονηθεί ξεχωριστή Οδηγία Εργασίας, η οποία θα ακολουθείται από όλους τους επιθεωρητές του Aegean Cuisine.

Σημειώνεται ότι και φέτος ο κύκλος επιθεωρήσεων θα πραγματοποιηθεί χωρίς χρέωση για τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης της επιχειρηματικής δράσης «Δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας» που υλοποιείται πιλοτικά από την Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤΑΠ) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων -ιδρυτικός φορέας του Δικτύου Aegean Cuisine- στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων-Εθνικοί Πόροι) με φορέα χρηματοδότησης το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

To έργο του cluster αφορά τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας, με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού δικτύου επιχειρήσεων για την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των προϊόντων τους καθώς και την είσοδό τους σε νέες αγορές.

Περισσότερες πληροφορίες για το cluster υπάρχουν στον σύνδεσμο https://bit.ly/2O4VXBU.

Επίσης, περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και τις προδιαγραφές πιστοποίησης Aegean Cuisine υπάρχουν στον σύνδεσμο https://bit.ly/2ITuIb0, κάτω από την αίτηση και στην ενότητα «Κυκλάδες».


ΣΧΟΛΙΑ