• Top Stories

    Δείχνει τα δόντια του ο Ερντογάν εν όψει της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία

    • NewsRoom
    ερντογαν-τσιπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν


    Τις προθέσεις του εν όψει της επίσκεψης Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, δείχνει ο Ρετζέπ Ταγίπ, ο οποίος εξαπολύει και πάλι απειλές για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την Ελλάδα.

    Πιο συγκεκριμένα, χθες συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ερντογάν, το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά, γίνεται αναφορά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Μέσα από το κείμενο εκτοξεύονται απειλές για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα, τους οποίους ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» και «πραξικοπηματίες».

    «Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να αποφεύγουν την έκδοση φυγόδικων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων. Η έκδοση τους απαιτείται από το Διεθνές Δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες» αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

    Στο ίδιο ανακοινωθέν τονίζεται ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τα δικαιώματα της από τις Διεθνείς Συνθήκες στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεμένει από πιλότους η Τουρκία: Νέες συλλήψεις στο πλαίσιο του πογκρόμ κατά του δικτύου Γκιουλέν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η δύσκολη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στις 5 Φεβρουαρίου – Τι θα μπει στο τραπέζι



    ΣΧΟΛΙΑ