• Top Stories

    Η δύσκολη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στις 5 Φεβρουαρίου – Τι θα μπει στο τραπέζι

    • NewsRoom


    Για τις 5 Φεβρουαρίου, την ερχόμενη Τρίτη, έκλεισε το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

    Αν και το επίσημο πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, θεωρείται βέβαιο ότι το Κυπριακό, οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο και η ένταση που συντηρεί η Άγκυρα λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ θα βρίσκονται ψηλά στο τραπέζι των συνομιλιών.

    Η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, στα τέλη Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.

    Πρόκειται για το τέταρτο ταξίδι του κ. Τσίπρα στη γειτονική χώρα ως πρωθυπουργού, μετά τις επισκέψεις του τον Νοέμβριο του 2015 στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, τον Μάρτιο του 2016 στη Σμύρνη, και τον Μάιο του 2016 στην Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.

    Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μια εποχή που η Άγκυρα διατηρεί υψηλούς του τόνους στις διμερείς σχέσεις

    Η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία συμπίπτει χρονικά με την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Άμυνας. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης έχει δεχθεί συγχαρητήρια για τα νέα καθήκοντά του από τον Τούρκο οµόλογό του Ακάρ και επίσηµη πρόσκληση να επισκεφθεί την Άγκυρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα – Έχουμε παρουσία στην Γαλάζια πατρίδα



    ΣΧΟΛΙΑ