• Top Stories

    Διαψεύδει ο Πάιατ ότι έχει αποδείξεις για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές

    • NewsRoom
    Geoffrey Ross Pyatt Πάιατ

    Τζέφρι  Πάιατ, πρεσβευτής ΗΠΑ στην Αθήνα


    Για παραποίηση των λεγομένων του ότι έχει δει αποδείξεις ρωσικής ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές κάνει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο περί του αντιθέτου.

    Παραθέτοντας τις απαντήσεις του, στο κείμενο αναφέρεται: «Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει ενδείξεις προσπαθειών ανάμιξης στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα». Ο Αμερικανός πρεσβευτής ανήρτησε στον λογαριασμό του την ομιλία του, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση.

    Η απάντηση του Αμερικανού πρεσβευτή

    Απαντώντας σε ερώτηση στο δελτίο του ΑΝΤ1 εάν ανησυχεί για τις εκστρατείες παραπληροφόρησης στην Ελλάδα, καθώς έρχονται εκλογές, ο Αμερικανός πρεσβευτής τόνισε:

    «Όπως είπα, όλες οι ανοιχτές μας κοινωνίες είναι ευάλωτες σε αυτά τα νέα εργαλεία. Το μάθαμε αυτό με σκληρό τρόπο στις ΗΠΑ στη διάρκεια των προεδρικών μας εκλογών. Έχουμε δει αποδείξεις τέτοιου είδους χειραγώγησης πληροφοριών στην Ελλάδα. Έχουμε δει ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, τις προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών εμπλοκής στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, αλλά ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης απόψε είναι να επιστήσει την προσοχή προκειμένου τα δημοκρατικά θεσμικά όργανα της Ελλάδας, ο ελεύθερος Τύπος, -που είναι αρκετά ισχυρά-, να είναι σε εγρήγορση και ικανά να ανταποκριθούν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βόμβα» Πάιατ: Έχω δει αποδείξεις απόπειρας ανάμειξης της Ρωσίας στις εκλογές στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ η πρώτη συνάντηση του Αποστολάκη



    ΣΧΟΛΙΑ