• Top Stories

    Χωρίς Καμμένο συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

    • NewsRoom

    Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου


    Χωρίς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο συνεδριάζει σε λίγη ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Η απουσία Καμμένου είναι δικαιολογημένη, όπως έσπευσε να εξηγήσει και ο ίδιος μέσω Twitter: «Για να προλάβω σενάρια επιστημονικής φαντασίας αύριο φεύγω με ΚΚ. ΑΓΕΣ ΑΓΕΝ σε προγραμματισμένη περιοδεία στο Ανατολικό Αιγαίο για ευχές στους μαχητές του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος απουσίας από το υπουργικό συμβούλιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό» έγραψε.

    Την περασμένη Δευτέρα ερωτηθείς ο πρωθυπουργός εάν έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση είχε απαντήσει: «Όχι ρε παιδιά, πού να πάει; Μην ανησυχείτε…».

    Μέσα σε ένα ταραγμένο πολιτικό σκηνικό, λόγω της ακραίας πόλωσης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που μπορεί να φέρει και το πρόωρο τέλος στη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει στη συνεδρίαση του Υπουργικού την εικόνας της επιστροφής στην ηρεμία.

    Θα παρουσιάσει για άλλη μια φορά με θετικό τρόπο την κατάσταση της ελληνικής οικονομία, ενώ πιθανότατα θα επαναλάβει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως είπε και χθες στη Βουλή.

    Από χθες το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκινήσει επιχείρηση καθησυχασμού για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο, διαψεύδοντας τα σενάρια για κάλπες τον Μάρτιο, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας υπό το πρίσμα της δυσκολίας να συγκεντρωθεί πλειοψηφία για να περάσει με 151 ψήφους η Συμφωνία των Πρεσπών.

    Παρά την αναφορά του χθες ότι τελικά δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι, αλλά οι πολίτες, ο πρωθυπουργός φέρεται να σκέφτεται έναν εκλογικό αιφνιδιασμό με δεδομένα κάποια δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας από τη ΝΔ.

    Στη λήξη της χρονιάς, ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να στείλει μήνυμα προς όλους, πολίτες και υπουργούς, για επόμενα κρίσιμα βήματα της κυβέρνησης εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019. Η ομιλία του θα κινηθεί στον άξονα των επιτευγμάτων της κυβέρνησης και στις παροχές του 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σίγουρος ο Τσίπρας για την παραμονή Καμμένου: «Όχι ρε παιδιά, πού να πάει…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Δεν ρίξαμε την κυβέρνηση για να μην καπηλευτεί κανένας τις προμήθειες μας



    ΣΧΟΛΙΑ