• Top Stories

    Χονγκ Κονγκ: Τι ανέφερε στην απολογία της η Ελληνίδα μοντέλο που συνελήφθη με ναρκωτικά

    • NewsRoom
    μοντελο

    Το μοντέλο από τη Μυτιλήνη που κρατείτo στο Χονγκ Κονγκ για την υπόθεση με τα ναρκωτικά


    Παρουσία των γονιών της, η 21χρονη Ειρήνη, η οποία είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει στις αποσκευές της 2,6 κιλά κοκαΐνης, απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

    Το 21χρονο μοντέλο αρνήθηκε τις κατηγορίες, επιμένοντα πως δεν γνώριζε πως μεταφέρει ναρκωτικά. Κατά την απολογία της μίλησε για τη ζωή της στη Μυτιλήνη και τις δουλειές που έκανε όταν ζούσε ακόμα στο νησί. Ανέφερε επίσης πως είχε βρεθεί αρκετές φορές μαζί με τον πατέρα της, αστυνομικό, στο αεροδρόμιο του νησιού και γνώριζε για τον έλεγχο μέσω των ακτίνων «Χ». Έτσι, ανέφερε, δεν θα ήταν δυνατόν η ίδια να θεωρεί εύκολο να μεταφέρει ναρκωτικά μέσω του αεροδρομίου στο Χονγκ Κονγκ χωρίς να εντοπιστεί.

    Η 21χρονη Ελένη αναφέρθηκε στη στενή φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα Ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος όπως ανέφερε ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε πρώτα στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ, με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ. Η κοπέλα ανέφερε πως εκείνος της είχε εκδώσει τα εισιτήρια και πως της είχε προετοιμάσει το ταξίδι. «Του είχα απολυτή εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι» είπε.

    Όπως υποστήριξε, ο φίλος της ήταν αυτός που της έδωσε τον σάκο, μέσα στον οποίο εντοπίστηκε η κοκαΐνη. Ο σάκος,όπως είπε, ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν τον έπιασε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε. Ανέφερε μάλιστα πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην τον πετάξω;» διερωτήθηκε.

    Η 21χρονη δήλωσε θύμα του Ρουμάνου φίλου της, τονίζοντας πως εκείνος συνεχίζει να βρίσκεται στην Ελλάδα και να συνεχίζει χωρίς πρόβλημα τη ζωή του. Μάλιστα όπως ανέφερε ο φίλος της, μετά τη σύλληψή της εξαφανίστηκε.

    Ο εισαγγελέας από την πλευρά του εστίασε στα πολλά μηνύματα που της έστελνε ο φίλος της όταν εκείνη βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ. «Από αυτά τα μηνύματα απάντησα μόνο σε δύο. Δεν το θεώρησα περίεργο. Υπέθεσα ότι θα ανησυχούσε. Δεν είχα λόγο να υποπτευθώ κάτι. Όταν βρέθηκε η κοκαΐνη κατάλαβα», εξήγησε η 21χρονη.

    Το δικαστήριο έχει δεχθεί, πάντως, σαν αποδεικτικό στοιχείο τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο άλλοτε φίλος της 21χρονης Ειρήνης σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, αποδεχόμενο δηλαδή ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι υπαρκτό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κεχαγιόγλου: Θα είναι έκπληξη αν αθωωθεί η Ελληνίδα μοντέλο με τη κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας κατά του μοντέλου που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με κοκαΐνη



    ΣΧΟΛΙΑ