• Κοινωνία

    Απολογία Θοδωρή Παναγόπουλου: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος στο υπόμνημα του

    Áðü ôçí äßêç ãéá ôçí 17 ÍïÝìâñç, óôéò öõëáêÝò Êïñõäáëëïý. Óôçí öùôïãñáößá ç Ýäñá ôïõ äéêáóôçñßïõ


    Την ολοκλήρωση της απολογίας του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ανέμενε ο Θοδωρής Παναγόπουλος, ο οποίος μόλις άρχισε τη δική του αντίκρουση των κατηγοριών. Ο γνωστός δικηγόρος αναμένει έξω από το ανακριτικό γραφείο από τις 12 το μεσημέρι, έχοντας δίπλα του τους συνηγόρους του.

    Στο δικό του πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, ο κ. Παναγόπουλος υποστηρίζει ότι η κατηγορία του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας.

    Δεν γνωρίζει και δεν συνομιλούσε με τους Αλβανούς που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αναφέρει στο υπόμνημα του.

    «Ουδεμία γνωριμία, σχέση ή επαφή είχα ποτέ με τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πλην των συναδέλφων μου Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Γεώργιου Αντωνόπουλου και του Λεκοτσάϊ που επισκέφθηκα χάριν εξυπηρέτησης συναδέλφου μια φορά στις φυλακές» .

    «Πώς είναι δυνατόν να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014;”, διερωτάται ο δικηγόρος εφόσον, όπως λέει “την εκπροσώπηση του Αντωνόπουλου ανέλαβε τον Ιούνιο του 2017».

    «Ουδέν στοιχείο υπάρχει για οποιαδήποτε επαφή μου με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προ του 2017, διότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε ισχυρισμός για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ολωσδιόλου στη σφαίρα της φαντασίας», αναφέρει ο Θ. Παναγόπουλος και επικαλείται τις μαρτυρικές καταθέσεις δικηγόρων στις οποίες όπως λέει, καμία αναφορά δεν γίνεται για εκείνον.

    Αναφέρεται επίσης και στην οικογένεια του δολοφονημένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: «Ουδεμία μνεία του ονόματός μου από την οικογένεια και τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επιβεβαιώνει κάτι περί απόπειρας εκβίασης . Ούτε η σύζυγός του, ούτε οι συνεργάτες του στο γραφείο, ούτε τα τέκνα του αναφέρουν ότι εγώ, φίλος της οικογένειας από δεκαετιών εκβίασα τον αείμνηστο Μιχάλη! Και ερωτάται: Είναι δυνατόν, αν τον είχα εκβιάσει, να μην είχε αναφέρει κάτι στη σύζυγό του και στους συνεργάτες του; Είναι προφανές, ότι αν είχα επιδοθεί σε τέτοιου είδους ενέργειες η πρώτη φυσική αντίδραση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να ήταν να το εκμυστηρευθεί στη σύζυγό του και να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά μου».

    Όσο για τα χρήματα που, κατά το κατηγορητήριο, εκβιαστικά απαίτησε από τον επιχειρηματία Φλώρο, ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει:

    «Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την «αφρόκρεμα» των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση κατά Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου;»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Σε κλίμα έντασης η απολογία του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο Εφετείο η Νατάσα Καλογρίδη για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ομόθυμη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου για τα εντάλματα σύλληψης Λυκουρέζου-Παναγόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ