• Top Stories

    Απίστευτο! Ασθενής ήπιε ρακή αντί για σκιαγραφικό υγρό και κατέληξε στη ΜΕΘ

    • NewsRoom


    Απίστευτο περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο της Κρήτης, όταν ηλικιωμένος ασθενής έφτασε συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο, για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Η περιπέτεια, που ευτυχώς είχε αίσια κατάληξη, ξεκίνησε από τα… πεσκέσια που έφερε μαζί του ο ασθενής για να κεράσει τους γιατρούς, ένα μπουκάλι με ρακή και μια κούτα με καλιτσουνάκια.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, εκεί άρχισε το μπέρδεμα που, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ηλικιωμένος, τον οδήγησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απ’ όπου ευτυχώς έχει πάρει εξιτήριο. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

    Για να υποβληθεί στην αξονική τομογραφία, ο ασθενής έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό υγρό διαλυμένο σε νερό. Όταν ήπιε την πρώτη γουλιά που του έδωσε το συγγενικό του πρόσωπο από το πόσιμο -υποτίθεται- σκιαγραφικό, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η γεύση του είναι πολύ δυνατή. «Μην ανησυχείς» ήταν η απάντηση «το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις…».

    Δεν είναι γνωστό πόσα νεροπότηρα με ρακή ήπιε, αλλά ξαφνικά ο ηλικιωμένος άνδρας άρχισε να κάνει εμετό, ενώ η κλινική εικόνα που παρουσίαζε έμοιαζε με εκείνη του εγκεφαλικού. Αμέσως, το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σύντομα διαπιστώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί.

    Η περιπέτεια έληξε χωρίς άλλα απρόοπτα, αφού σύντομα ο άνδρας πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός στην Πάτρα: Ασθενής με λοιμώδες νόσημα «το ΄σκασε» από το νοσοκομείο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειροπέδες σε γιατρό που είχε κάνει το αυτοκίνητο… νοσοκομείο!



    ΣΧΟΛΙΑ