• Top Stories

    Απίστευτη απόφαση! Δείτε τι θα κάνουν από εδώ και στο εξής οι εισπρακτικές εταιρείες

    athlete rio


    Αν είσαστε συγγενής ή φίλος οφειλέτη και απαντήσετε σε τηλεφώνημα από εισπρακτικές εταιρείες, δεν θα ενημερώνεστε πλέον ότι η κλήση σας καταγράφεται αφού οφείλατε να το γνωρίζετε μέσω του Τύπου! Αυτό αποφάσισε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτό το αίτημα εισπρακτικής εταιρείας να ενημερώνονται με καταχώρηση στον Τύπο οι συγγενείς και οι φίλοι των οφειλετών που απαντούν στο τηλέφωνο τους ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταγράφονται.

    Δηλαδή πλέον το στέλεχος της εισπρακτικής εταιρείας δεν θα ενημερώνει ότι η συνομιλία καταγράφεται, καθώς η εταιρεία θα έχει καταχωρήσει σε κάποια εφημερίδα ότι οι κλήσεις αυτές καταγράφονται.

    Στο σκεπτικό της η Αρχή αναφέρει ότι η ενημέρωση των τρίτων – µη οφειλετών για την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της εισπρακτικής εταιρείας µε αυτούς “στο πλαίσιο αναζήτησης των οφειλετών, θα γίνεται, όχι κατά την έναρξη της τηλεφωνικής συνοµιλίας αλλά δια του Τύπου”.

    Δύο μέλη της Αρχής διαφώνησαν λέγοντας ότι “δεν αρκεί η ενηµέρωσή τους δια του Τύπου”.

    Παράλληλα, η Αρχή αναφέρει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία από την πλευρά των εισπρακτικών εταιρειών πρέπει “να περιορίζεται αυστηρά στην αναζήτηση του οφειλέτη και µέχρι να επιτευχθεί συνοµιλία µε τον οφειλέτη να µην αποκαλύπτονται από τις εισπρακτικές εταιρείες σε τρίτους περισσότερα στοιχεία που να θίγουν τον οφειλέτη”.

    Και τέλος ότι “οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν εµφανή τον αριθµό προέλευσης της κλήσης και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εταιρειών Ενηµέρωσης και ∆ιαπραγµάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕ∆Α), να είναι καταχωρηµένες στους δηµόσιους καταλόγους συνδροµητών, οπότε ο καλούµενος σε κάθε περίπτωση να µπορεί, και
    πρέπει να µπορεί, µε δική του αναζήτηση να πληροφορεί ποιος τον κάλεσε”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος τρολάρει τον #anasximatismos; Οι πιο βιτριολικές ατάκες που κυκλοφορούν στο twitter

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστήριο! Τι γύρευε ο Δημήτρης Κοντομηνάς στο Μέγαρο Μαξίμου;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ