• Κοινωνία

    Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για 800.000 ευρώ που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει

    • NewsRoom
    Δημαρχείο Δήμου Αθηναίων

    Δημαρχείο Δήμου Αθηναίων


    Ακόμα και για πιθανά κακουργήματα φέρεται να ελέγχεται αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, έπειτα από σχετικό πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος το οποίο υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα του κ. Χαρ. Βουρλιώτη, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, εντόπισε μια αναντιστοιχία στο πόθεν έσχες του, καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση ενός ποσού της τάξης των 800.000 ευρώ.

    Το πόρισμα της Αρχής διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με τον Εισαγγελέα να καλείται να πραγματοποιήσει προδικαστική έρευνα για  να αποφασίσουν αν υπάρχουν ενδείξεις για αδικήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η φοροδιαφυγή, προκειμένου να υπάρξει αντίστοιχη ποινική δίωξη. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται πιθανότατα να κληθεί και για εξηγήσεις ο ίδιος ο αντιδήμαρχος.

    Πάντως, η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως θα στερήσει τη δυνατότητα στον συγκεκριμένο γνωστό αντιδήμαρχο να δοκιμάσει την τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς φαίνεται να έχει ήδη κοπεί από τα ψηφοδέλτια κόμματος με το οποίο ενδιαφερόταν να κατέβει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη για Μάτι: Καταγγελίες για ένα μηχανισμό σε πλήρη ύπνωση και αποσυντονισμό

    Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη για 2 πλημμελήματα – Γιατί διώκεται



    ΣΧΟΛΙΑ