ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ιστορικό σιντριβάνι της πλατείας Πιάτσα ντι Σπάνια στη Ρώμη, ένα από τα πιο γνωστά τοπόσημα της «Αιώνιας Πόλης», βάφτηκε μαύρο…
Ακτιβιστές έριξαν το πρωί του Σαββάτου μαύρη μπογιά στο ιστορικό σιντριβάνι, το οποίο κατασκευάστηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα, διαμαρτυρόμενοι, όπως υποστηρίζουν, για την κλιματική κρίση.
«Πρόκειται για υγρό που περιέχει φυτικό κάρβουνο», δήλωσαν οι ακτιβιστές οι οποίοι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανήκουν στην οργάνωση «Τελευταία γενιά».
Με ανακοίνωσή τους, διαμαρτύρονται κατά της αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών, όπως γράφουν, με αναφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.
Σε βάρος των μελών της οργάνωσης που ευθύνονται για την σημερινή πράξη είναι πιθανό να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση ζημιάς σε σιντριβάνι το οποίο ανήκει στην ιστορική κληρονομιά της χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Σκοτεινή ντίβα – Ιστορίες παγκόσμιας προδοσίας»: Η Κάλλας, ο Ωνάσης, ο Νιάρχος και άλλες προσωπικότητες σε ένα τρίτομο βιβλίο
- Η Aston Martin υπογράφει το δικό της σπίτι στο Τόκιο
- Ο «άλλος» Μάκης, η διήγηση του Πλεύρη για τον Χαφτάρ, η ζήλια των Γάλλων, το «ώπα – ώπα» της Κίμπερλι, τα παράπονα της Κατερίνας και τα πούρα της οργής
- Q&R: Το πλάνο Πασχαλάκη-Σωτηράκου για ανάπτυξη και έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό
