• Top Stories

    Ο βομβιστής που πέρασε από τη Λέρο ζήτησε άσυλο από τη Σερβία (φωτό)

    • NewsRoom


    Αυτό είναι το πρόσωπο ενός από τους δολοφόνους της σφαγής στο Παρίσι. Τα μέσα ενημέρωσης της Σερβίας μετέδωσαν ότι ονομάζεται  Ahmed Almuhamed είναι 25 ετών και είναι κάτοχος διαβατηρίου από τη Συρία και φέρεται να είναι εκείνος που αυτοανατινάχθηκε στον συναυλιακό  χώρο του Bataclan.

    Ένας από τους ενόπλους που εντοπίστηκε χθες είναι Γάλλος και ονομάζεται Omar Ismaël Mostefai , 29, από την Couronne στο Παρίσι.

    Όπως αναδημοσιεύει από την σερβική ιστοσελίδα Blic, η Daily Mail, που δημοσιεύει και το διαβατήριο του, ο Almuhamed έφτασε στην Ευρώπη μαζί με άλλους βομβιστές παιρνόντας από το ελληνικό νησί της Λέρου στις 3 Οκτωβρίου.Η αστυνομία υποστηρίζει ότι και οι δύο βομβιστές ήταν στην ομάδα των επτά ενόπλων της αιματηρής επίθεσης.Ένας από αυτούς λέγεται ότι είναι μόλις 15 ετών

    Η αποκάλυψη αυτή θέτει νέα βόμβα στην αξιοπιστία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

    Αυτή είναι η σορός ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας έξω από το Bataclan

    REMAINS OF SUICIDE BOMBER

    Ο Ahmed Almuhamed φέρεται να μπήκε στη Σερβία έχοντας περάσει τα σύνορα με τα Σκόπια.Έκανε αίτηση για άσυλο στη Σερβία στο Πρέσεβο πριν περάσει τα σύνορα Κροατίας- Αυστρίας.

    Οι δικαστές στο Παρίσι επιβεβαίωσαν ότι και οι 7 τρομοκράτες φορούσαν τζάκετ με εκρηκτικά και ήταν χωρισμένοι σε τρείς ομάδες.

    Το συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στη σορό ενός από τους δράστες που σκοτώθηκαν έξω από το Stade de France όταν αυτοανατινάχθηκε.

    Η Daily Mail μεταφέρει και τη δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού δημόσιας τάξης Νίκου Τόσκα ο οποίος είπε ότι ο δράστης είχε ταυτοποιηθεί ως πρόσφυγας όταν πέρασε στην Ελλάδα αλλά δεν γνωρίζει εάν έχει ελεγχθεί σε κάποιο άλλο σημείο στο δρόμο του για το Παρίσι.

    Oι αρχές στο Βέλγιο προχώρησαν σε αθρόες συλλήψεις στην περιοχή Molenbeek καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει εντοπιστεί πυρήνας τρομοκρατών που συνδέεται με την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι

    POLICE have made arrests in Belgium tonight in connection with the Paris terror attacks. Pictures on Twitter show a man being handcuffed by police in the Brussels neighbourhood of Molenbeek. The area is known as one of the most dangerous parts of the capital and has been branded by many locals as a no-go area.



    ΣΧΟΛΙΑ