ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι γεγονός ότι η Airbnb αποτελεί φαινόμενο εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η βραχυπρόθεσμη, φθηνή διαμονή αποτελεί τη «No 1» επιλογή για πλήθος τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.
Στην Αθήνα δύο είναι η περιοχές όπου το Airbnb ανθεί με ταχύτατους ρυθμούς: Το Κουκάκι και πλέον και η Καλλιθέα.
Η συγκεκριμένη περιοχή συγκαταλέγεται στους 15 πιο «in» ευρωπαϊκούς προορισμούς για επενδύσεις σε διαμερίσματα, σύμφωνα με την AirDNA, εταιρεία που συγκεντρώνει στοιχεία από τις δημοφιλείς πλατφόρμες τουριστικών μισθώσεων.
Στην Καλλιθέα το τουριστικό ρεύμα και η χρήση της πλατφόρμας Airbnb είναι ανεπτυγμένα σε μέγιστο βαθμό όλον τον χρόνο. Για την περιοχή, σήμερα υπάρχουν πάνω από 230 ενεργές αγγελίες στο Airbnb, ενώ στα τέλη του 2018 υπήρχαν 176 ενεργές αγγελίες.
Όσο για το κόστος διαμονής, το έτος 2018 διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στα 24,14 ευρώ.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Καλλιθέα «μολονότι εμφανίζει τον χαμηλότερο δείκτη έσοδο/διαθέσιμο δωμάτιο» στη λίστα με τους 15 κορυφαίους προορισμούς, «οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις στην επίμαχη αγορά σπάνια βλέπουν πτώση της ζήτησης, με τους ταξιδιώτες να διατηρούν σταθερές τις κρατήσεις όλο τον χρόνο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχονται προμήθειες και στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόλυτη πολυτέλεια στους αιθέρες από τη Four Seasons (pics)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο ΦΕΚ η απόφαση για τις αιτήσεις προστασίας α΄ κατοικίας –Βήμα-βήμα η διαδικασία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πράσινα τιμολόγια Μαΐου: Από την ΕΛΙΝ η χαμηλότερη τιμή στα 12,2 λεπτά/κιλοβατώρα – Οι τιμές των προμηθευτών
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
