• Top Stories

    Κεντρικό διακύβευμα η μείωση των «κόκκινων δανείων», λέει το ΔΝΤ

    • NewsRoom


    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του Ταμείου, μίλησε και για το θέμα των κόκκινων δανείων τω ελληνικών τραπεζών:

    «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο να διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν μία αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την μείωση των κόκκινων δανείων τους»

    Ο ίδιος δεν επεκτάθηκε περισσότερο στο θέμα και επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος χαρακτήρισε εποικοδομητική την πρόταση της ΕΚΤ για τα stress test των ελληνικών τραπεζών.

    Ο κ. Μάρεϊ δεν απεδέχθη ότι το Ταμείο “υπέστη ήττα” ή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), εγκαταλείποντας το αίτημα που είχε θέσει το ίδιο για την διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου των ελληνικών τραπεζών (AQR) παράλληλα με την προγραμματισμένη άσκηση προσομοίωσης σε ακραίες συνθήκες (stress test).

    Όπως ανέφερε ο κ.Μάρεϊ, το ΔΝΤ συμμερίζεται την πρόταση της ΕΚΤ την οποία θεωρεί ιδιαιτέρως εποικοδομητική.Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με την ελληνική κυβέρνηση με την οποία συνεργάζεται αρμονικά. Υπογράμμισε δε ότι το Ταμείο δεσμεύεται πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.

    Τέλος επιβεβαίωσε πως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει συναντήσεις με Έλληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H Celestyal Cruises εξελίσσει τις επικοινωνίες στα γραφεία της μέσω της επιτυχημένης συνεργασίας της με την Office Line

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με πάρτι ανόδου γιόρτασαν το «πισωγύρισμα» του ΔΝΤ οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Μελισσανίδης: Επιβεβαιώθηκε το super deal για 4+4 νεότευκτα

     



    ΣΧΟΛΙΑ