• Top Stories

    15 συγκλονιστικές φωτογραφίες από το “χτύπημα” του εγκέλαδου στην γειτονική Ιταλία (pics)


    Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από τις πόλεις που “χτύπησε” ο φονικός εγκέλαδος στην κεντρική Ιταλία λίγο πριν τα χαράματα σήμερα. Σε περισσότερους από 70 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με την ιταλική γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται πολλά παιδιά, αναφέρει επίσης και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση στέκεται στο πλευρό της Ιταλίας αυτή την ώρα ανάγκης, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τρεις κεντρικές περιοχές της χώρας νωρίς το πρωί. “Όπως πάντα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ιταλία και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούμε”, ανέφερε ο Γιούνκερ σε επιστολή του προς τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι την οποία επικαλείται το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

    Ο Γιούνκερ, από την πλευρά του, εξέφρασε τη “θλίψη” του για τον σεισμό και τις ανθρώπινες απώλειες που προκάλεσε και εξέφρασε τα “βαθιά συλλυπητήρια” του ιδίου και της Επιτροπής. “Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τις οικογένειες και τους φίλους” των θυμάτων, τόνισε στην επιστολή του.

    Εξάλλου ο ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρίστος Στυλιανίδης ανέφερε σε μια ανάρτησή του – στην ιταλική γλώσσα – στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι “η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει” και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του “στις οικογένειες των θυμάτων”, σύμφωνα με το ANSA.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δεν θα συμμετάσχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών Ηγετών, λόγω της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα.

     

    Εικόνα Νο 1

    Γενική άποψη από τους πυροσβέστες της Ιταλίας απο την πόλη Amatrice, που βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία – μια από τις πόλεις που επλήγησαν σοβαρά από το σεισμό.

    amatrice

    Εικόνα Νο 2

    Στο έδαφος, είναι σαφές πώς ο σεισμός ισοπέδωσε σπίτια των ανθρώπων

    Italy 2

    Εικόνα Νο 3

    Μέσα σε ένα βράδυ…άνθρωποι έμειναν στο δρόμο, δραπευτεύοντας από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

    italy 3

    Εικόνα Νο 4 

    Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια ενός κτηρίου που κατέρρευσε στην Arquata del Tronto, μία από τις πολλές κεντρικές πόλεις της Ιταλίας που επλήγησαν από το σεισμό.

    italy 4

    Εικόνα Νο 5

    Η πόλη Accumuli di Ριέτι υπέστη επίσης σοβαρές συνέπειες από το σεισμό.

    italy 5

    Εικόνα Νο 6 

    Επιζών αναζητά με το βλέμμα του να ανακαλύψει εάν υπάρχει ζωή πάνω σε έναν λόφο από συντρίμια των κτιρίων στην Pescara del Tronto, όπου υπέστη σημαντικές ζημιές.

    italy

    Εικόνα Νο 7

    Διασώστες αναζητούν άτομα θαμμένα κάτω απο τα ερείπια στην πόλη Amatrice, μία από τις χειρότερες περιοχές που επλήγησαν, καθώς βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

    italy 7

    Εικόνα Νο 8

    “Η μισή πόλη έχει φύγει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Amatrice Sergio Pirozzi, στη τηλεόραση της RAI

    italy 8

    Εικόνα Νο 9

    “Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια … ‘Εγινε μια κατολίσθηση ενώ μια γέφυρα, από σε στιγμή σε στιγμή, μπορεί να καταρρεύσει», δήλωσε ο Sergio Pirozzi

    italy 9

    Εικόνα Νο 10

    “Με το φώς της ημέρας η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη από αυτή που φοβόμασταν με τα κτίρια να έχουν κατέρρευσαν και οι άνθρωποι να βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια χωρίς ήχο ζωής», είπε στην τηλεόραση της RAI

    italy 10

    Εικόνα Νο 11

    “Ο στόχος τώρα είναι να σωθούν όσες περισσότερες ζωές είναι δυνατόν. Υπάρχουν φωνές κάτω από τα ερείπια, κάποιος θα πρέπει να σώσει τους ανθρώπους εκεί “, πρόσθεσε.

    italy 11

    Εικόνα Νο 12

    Οι διασώστες αγωνίζονται για να ανασύρουν ζωντανούς ή νεκρούς από τα συντρίμμια και την ίδια στιγμή έχει στηθεί στην Arquata del Tronto ένα υπαίθριο νοσοκομείο, σύμφωνα με το CNN.

    italy 12

    Εικόνα Νο 13

    Τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το σεισμό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος από το τμήμα πολιτικής προστασίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

    italy 13

    Εικόνα Νο 14

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι “αν είστε στην Ιταλία, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει τηλεφωνική γραμμή 800840840 για πληροφορίες. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από ένα σεισμό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Protezione Civile”.

    italy 14

    Εικόνα Νο 15

    “Στεκόμαστε, όπως πάντα, σε αλληλεγγύη με τον ιταλικό έθνος και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε”, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker με tweet προς τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας.

    italy 15

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pros-ton-alexi-tsipra-afti-ine-skliri-alithia/69045



    ΣΧΟΛΙΑ