• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τρόμος από Trump: Εάν εκλεγώ Πρόεδρος των ΗΠΑ θα κηρύξω τον πόλεμο!


    Την κήρυξη πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους θα ζητήσει από το Κονγκρέσο ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Donald Trump, με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, βρίσκοντας σύμφωνη και την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Hilary Clinton η οποία δήλωσε ότι “είναι ένας πόλεμος”.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρώτη η Αμερική έχει δεχθεί τα “πυρά” της τρομοκρατίας με το “τυφλό” χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στις 11/9 του 2001. Επίθεση η οποία και άλλαξε τον ρού της ιστορίας. Πολλές μητροπόλεις της Ευρώπης, της Τουρκίας αλλά και της Ρωσίας αποτέλεσαν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων, ως αντίποινα των τζιχαντιστών για τις επιθέσεις της Δύσης στη Μέση Ανατολή. Πολλές εξ αυτών έγιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama καταδίκασε την πολυαίμακτη επίθεση στη Νίκαια και προσέφερε οποιαδήποτε αρωγή χρειάζεται η Γαλλία στις έρευνές της. “Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον σθεναρότερο τρόπο την κατά τα φαινόμενα φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώων πολιτών”, είπε ο Obama σε δήλωσή του.

    “Είναι τραγικό ότι η Γαλλία βιώνει σε υπερθετικό βαθμό τη βία και την τραγωδία. Είναι απαραίτητο να σταθούμε δυναμικά στο πλευρό των Γάλλων. Είναι ένας πόλεμος κατά των τρομοκρατικών ομάδων, των ακραίων αυτών τζιχαντιστικών ομάδων”, τόνισε η Clinton μιλώντας στην εκπομπή “The O’Reilly Factor” του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλική Ριβιέρα.

    Ο Trump ανέβαλε τη σημερινή προγραμματισμένη ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου αντιπροέδρου του, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter. “Μετά την τρομερή επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, αναβάλλω τη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου αντιπροέδρου”.

    Ο Trump υποστηρίζει τον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την οποία αποκαλεί “καρκίνο”. Παράλληλα, προτείνει τη δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ κατά των τζιχαντιστών, υποστηρίζοντας ότι η συμμαχία θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί “για έναν σκοπό.” Δηλώνει επίσης ότι στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, θα ζητήσει από το Κογκρέσο την κήρυξη πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους.

    nikea sok 3

    Η Ελλάδα

    Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. “Οι σκέψεις μας είναι με το γαλλικό λαό και με τις οικογένειες όλων των αθώων θυμάτων, στις οποίες απευθύνουμε ειλικρινά συλλυπητήρια”, τονίζει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι “ανήμερα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, το λίκνο των ιδεών της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας βρέθηκε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του σκοταδισμού και της βαρβαρότητας”.

    “Η δράση της βάρβαρης τρομοκρατίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει”, καταλήγει το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι “σε πείσμα των ακραίων εξτρεμιστών, η Γαλλία, ο φάρος των ιδεών του Διαφωτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας θα συνεχίσει να φωτίζει αδιάκοπα την Ευρώπη και τον κόσμο”.

    Η Γερμανία

    Στο πλευρό της Γαλλίας τάσσεται η Γερμανία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ καταδικάζοντας την επίθεση στην πόλη της Νίκαιας.

    “Όλοι εμείς που έχουμε έρθει μαζί στη σύνοδο κορυφής της ASEM (Ευρώπης-Ασίας) είμαστε ενωμένοι και καταδικάζουμε την επίθεση της της μαζικής δολοφονίας στη Νίκαια”, τόνισε η Μέρκελ στο περιθώριο της 11ης συνόδου κορυφής στην οποία μετέχουν Ασιάτες και Ευρωπαίοι ηγέτες στη Μογγολία.

    “Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενωμένη μαζί με πολλούς, πολλούς άλλους. Είμαι πεπεισμένη ότι, παρά τις όλες τις δυσκολίες, θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη”, υπογράμμισε η καγκελάριος.

    Ο ΟΗΕ

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών “καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο τη βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση” η οποία διαπράχθηκε χθες το βράδυ στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 80 ανθρώπων.

    Σε ψήφισμά τους που εγκρίθηκε ομόφωνα, τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ εκφράζουν “τη βαθιά τους συμπάθεια και τα συλλυπητήριά τους” στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης και στη γαλλική κυβέρνηση.

    Η Αγγλία

    Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το “φρικτό συμβάν” στη Νίκαια, ανέφερε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. “Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτό το φρικτό συμβάν το οποίο σημειώθηκε σε μια ημέρα εθνικής εορτής” για τη Γαλλία, είπε η εκπρόσωπος της Μέι.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έγραψε στο twitter: “Συγκλονισμένος και θλιμμένος από το αποτρόπαιο γεγονός στη Νίκαια και την τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων”.

    Η ΕΕ

    Η Ευρώπη στέκει ενωμένη στο πλευρό του γαλλικού λαού και της γαλλικής κυβέρνησης στον αγώνα εναντίον της βίας και του μίσους, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την επίθεση στη Νίκαια.
    Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ έκανε λόγο για μια “βάρβαρη” επίθεση. Ο Τουσκ και ο Ρεντέρ έκαναν τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο μιας συνόδου η οποία διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, την Ουλάν Μπατάρ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ta-social-media-timoun-ta-thimata-tis-sigklonistikis-epithesis-sti-gallia-foto/61432



    ΣΧΟΛΙΑ